GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λειτούργησε κανονικά η λαϊκή της Ξάνθης – Απειλείται με αφανισμό το 40% των μικροπωλητών!

-Παρά την απόφαση για απεργία διαρκείας πανελλαδικά, λειτούργησαν κατ' εξαίρεση οι λαϊκές το Σαββατοκύριακο  -Με αφανισμό απειλείται...

-Παρά την απόφαση για απεργία διαρκείας πανελλαδικά, λειτούργησαν κατ' εξαίρεση οι λαϊκές το Σαββατοκύριακο 
-Με αφανισμό απειλείται το 30% με 40% των μικροπωλητών της Ξάνθης από την εφαρμογή του νόμου 
-280 οικογένειες δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών και των παζαριών στην Ξάνθη 

Στις θέσεις τους βρήκε τους μικροπωλητές της λαϊκής και του παζαριού στην Ξάνθη το ξημέρωμα του Σαββάτου, καθώς κατ' εξαίρεση της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί, αποφασίστηκε η λειτουργία των λαϊκών τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στην Θράκη. 

Οι πάγκοι των μικροπωλητών της Ξάνθης τοποθετήθηκαν όπως κάθε Σάββατο στον χώρο της πλατείας εμπορίου όπου διεξάγεται το φημισμένο παζάρι της πόλης, ενώ κανονικά λειτούργησε και η λαϊκή αγορά, με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ωστόσο των παραγωγών και των πωλητών να κάνουν λόγο για έναν ορατό πλέον κίνδυνο αφανισμού του κλάδου τους με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. 

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμοί οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα ζητώντας αρχικά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο που κατατέθηκε προσφάτως στη Βουλή καθώς και την έναρξη ενός διαλόγου με τη συμμετοχή των ιδίων για να συναποφασιστούν οι όποιες αλλαγές. 

“Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός και συγκεκριμένα ο κ. Σκορδάς που έιναι τοποθετημένος και όχι εκλεγμένος να μην έρχεται σε διάλογο. Έχει αποφασίσει να προβεί σε ορισμένες αλλαγές, εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στις αλλαγές απλά δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν από εμάς, να καθίσει να συζητήσει τα θέματα. Οι αλλαγές αυτές είναι προς όφελος των πολυεθνικών και βάζουν πρακτικά ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές” αναφέρει ο κ. Ηλίας Συμεών, πρόεδρος των μικροπωλητών Ξάνθης, εξηγώντας πως στην Ξάνθη οι μικροπωλητές λειτουργούν πρακτικά δύο φορές την εβδομάδα. “Περιμένουμε ένα Σάββατο και μια Κυριακή για να δουλέψουμε” τονίζει με νόημα, εξηγώντας πως “στην περιοχή 280 οικογένειες δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Με την εφαρμογή του νομοσχεδίου ένα 30% με 40% θα πάει σπίτι του και δεν θα μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο, γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να δουλεύουν μέσα στις λαϊκές και τα παζάρια για να ζουν τις οικογένειες τους”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια