GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Διαχείριση κρίσιμων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον" - Ημερίδα με 250 εκπαιδευτικούς στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Με τη συμμετοχή 250 περίπου εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στο Αμφ...

Με τη συμμετοχή 250 περίπου εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στο Αμφιθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Ημερίδα με θέμα : «Διαχείριση κρίσιμων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον». Η εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οργανώθηκε από την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με τη συνεργασία των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας ο Ψυχίατρος Δρ. Βαϊόπουλος Χρυσόστομος Συντονιστής – Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης αναφέρθηκε στα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων στο σχολείο ενώ ο Ψυχολόγος της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Βαταμίδης Κωνσταντίνος παρουσίασε τις στρατηγικές αντιμετώπισης κρίσιμων περιστατικών στο σχολείο. Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας οι εισηγητές διαπραγματεύθηκαν θέματα που αφορούν σωματικά τραύματα και την αντιμετώπισή τους. 

Ο κ. Κωδωνάς Φώτιος, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελητής Α΄ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης παρουσίασε τα είδη των τραυμάτων που συμβαίνουν στο σχολικό περιβάλλον ενώ η κα Σιρμποπούλου Μαρία, μαθήτρια Β΄ έτους της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Γ.Ν. Ξάνθης, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών παρουσίασε στο ακροατήριο τη μεθοδολογία και την πρακτική άμεσης αντιμετώπισής τους. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ιατρού κ. Κωδωνά τεχνικών Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των εκπαιδευτικών και τόνισαν την ανάγκη συγκρότησης στις σχολικές μονάδες ομάδων αντιμετώπισης κρίσιμων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους να συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες.

Η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εκφράζει τις ευχαριστίες της, προς το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου Αθανάσιο για την ενθάρρυνση στην οργάνωση της εκδήλωσης και την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, προς το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για την υποστήριξη λειτουργικών αναγκών, προς τους μαθητές της Σχολής για την υποστήριξη στην οργάνωση της ημερίδας και προς τους εισηγητές για τη συμμετοχή τους στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών.
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ 
ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΧΑΡΑΝΑ ΕΥΔΟΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια