GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Μπένης απαντά για την ανάθεση των 15.000 ευρώ στον Δήμο! “Είναι νόμιμη, δεν την υπέγραψα εγώ”

-Εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα  Στην αντεπίθεση, μετά τα πυρά που δέχθηκε τις...

-Εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα 

Στην αντεπίθεση, μετά τα πυρά που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή μια ανάθεση 15.000 ευρώ του Δήμου Ξάνθης και το σχετικό έγγραφο αυτής που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, περνά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημήτρης Μπένης. 

Η υπόθεση ξεκίνησε μέσω μια ανάρτησης στο facebook η οποία σχολίαζε την ανάθεση, ενώ στη συνέχεια υπήρξε έγγραφη αναφορά στο γεγονός από ημερήσια εφημερίδα της Ξάνθης. Ακολούθησε ανακοίνωση σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος από τον επίσης υποψήφιο Δήμαρχο κ Νίκο Ανταμπούφη, με το σύνολο των δημοσίων αναφορών να απευθύνονται στον κ. Μπένη, εμφανίζοντάς τον ως αυτόν που υπέγραψε την επίμαχη ανάθεση, ενώ αφήνονταν αιχμές ακόμη και για τη νομιμότητα αυτής. 

Ο κ. Μπένης κρίνοντας πως μέσω αυτών των αναφορών συκοφαντείτε, αλλά και πως στόχο έχουν το να τον βλάψει προεκλογικά, αρχικά εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση μέσω του facebook, όπου μάλιστα προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Ακολούθως το πρωί της Τρίτης εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από τον συνδυασμό “Συμμετέχω”, η οποία μάλιστα συνοδευόταν από σχετικά έγγραφα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής, την επίμαχη ανάθεση δεν την έχει υπογράψει ο κ. Μπένης, αλλά άλλος αντιδήμαρχος του Δήμου, με τον υποψήφιο Δήμαρχο ωστόσο να τονίζει πως η όλη διαδικασία ήταν νομιμότατη. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπένης αναφέρει τα κάτωθι: 
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΓΥΜΝΟΥΣ!
Επί μέρες τώρα, παρακολουθώ την απίστευτη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και της υποψηφιότητάς μου για το Δήμο της Ξάνθης περιμένοντας και αφήνοντας τους συκοφάντες να εκτεθούν. Τώρα, που έμειναν γυμνοί, τους παραδίδω στην κρίση σας. Ξεκίνησε ο κύριος Αναστάσιος Τεφρωνίδης, τον ακολούθησε αμέσως ο κύριος Δημοσθένης Καμαρίδης και, τελευταία, για να μην χάσει και την «ευκαιρία», ο κύριος Νικόλαος Ανταμπούφης. 

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ;
Πήραν μία απόλυτα νόμιμη και τυπική απόφαση Δημάρχου, για μια ανάθεση 15.000, ευρώ και την παρουσίασαν σαν μομφή και ευκαιρία πολιτικής μου σπίλωσης.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ;
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν αν όντως αυτή η απόφαση, που βρήκαν ανυπόγραφη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποφάσισαν να την χρησιμοποιήσουν εναντίον μου, επειδή είδαν το όνομά μου, έχει πράγματι υπογραφεί από εμένα (Σχετικό επισυναπτόμενο 1).

Ε, λοιπόν, κύριοι, αυτή την απόφαση δεν την υπέγραψα εγώ, γιατί, απλούστατα, εκείνη την ημέρα απουσίαζα από τον Δήμο και την υπέγραψε συνάδελφος που με αντικαθιστούσε (Σχετικό επισυναπτόμενο 2). Βέβαια, δεν έχει καμμία σημασία ποιος υπογράφει. Είναι μία νόμιμη απόφαση Δημάρχου και είναι στα καθήκοντα των αρμόδιων Αντιδημάρχων να υπογράφουν αντί του Δημάρχου, αυτές τις αποφάσεις.

Έτσι λοιπόν, αυτοί οι κύριοι, στον λάκκο, που έσκαψαν για εμένα, έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Ο μεν κύριος Ανταμπούφης, με την επιπολαιότητα, την προχειρότητα, την άγνοια στα περί του Δήμου, αλλά και την επιλογή της φτηνής πολιτικής, απέδειξε ότι όχι μόνο για Δήμαρχος δεν είναι κατάλληλος, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που τιμούν το ψηφοδέλτιό του για τη διεκδίκηση του Δήμου. Ας τον κρίνει, όμως, ο κόσμος, γιατί επιτέλους του έπεσε η μάσκα και φάνηκε το πραγματικό του πρόσωπο, το οποίο έκρυβε τόσο καιρό επιμελώς πίσω από μακροσκελείς, ανούσιες και καταγγελτικές τοποθετήσεις.

Ο δε κύριος Καμαρίδης, στον οποίο αναγνωρίζω, αρχικά, την αγωνία να βοηθήσει τον συνδυασμό του αδελφού του, δεν έκανε το αυτονόητο και το υποχρεωτικό για ένα δημοσιογράφο, δηλαδή να ελέγξει την πηγή του και να ρωτήσει πρώτα τον θιγόμενο. Πώς να το κάνει, όμως, που από την αντικειμενικότητα και την αλήθεια παίρνει επιλεκτικά διαζύγιο; Ας τον κρίνουν, λοιπόν, οι αναγνώστες του και οι ακροατές του, για να ξέρουν και ποιος τους ενημερώνει.

Τέλος, για τον κύριο Τεφρωνίδη, που τα ξεκίνησε όλα, του το είπα και στην πρώτη μου απάντηση, ότι, δηλαδή, τις όποιες προσωπικές, επαγγελματικές, κοινωνικές και πολιτικές του φιλοδοξίες, ας μην τις κρύβει πίσω από την θαυμάσια δουλειά τόσων συμπολιτών μας. Όσο για τις πληροφορίες, που μου έστειλε μέσω τρίτων, ότι μου κάνει και  χάρη, γιατί έχει και άλλα στοιχεία εις βάρος μου, αλλά δεν τα βγάζει, ελπίζω αυτό το πάθημα να μην του έχει γίνει μάθημα, και τον προκαλώ να τα βγάλει, να τα δημοσιεύσει, αλλά και να είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Τι ανάφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Ανταμπούφης:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο αντιδήμαρχος (κ. Μπένης) αντιπολιτευόταν τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου (κ. Δημαρχόπουλο) και ο έτερος αντιδήμαρχος (κ. Φανουράκης) αντιπολιτευόταν αυτούς τους δύο. Και οι τρεις, διεκδικώντας τη συνέχιση του «επιτυχημένου» έργου τους στο Δήμο και μέσα από διαφορετικούς συνδυασμούς, εξακολουθούν μέχρι την τελευταία προεκλογική ημέρα να βρίσκονται στις θέσεις τους και να παίρνουν αποφάσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση της απευθείας ανάθεσης έργου 15000 € από τον κ. Μπένη κάτω από συνθήκες οι οποίες δεν είναι ευδιάκριτες ως προς την σκοπιμότητα τους, όπως δημόσια αναφέρθηκε από συμπολίτη μας. Συνήθως, οι ερωτήσεις που θέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν στόχο να υπάρχει δημόσια ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στο Δήμο και να αναδεικνύονται ζητήματα που είναι σημαντικά. Αυτή τη φορά η ερώτηση τέθηκε δημόσια από συμπολίτη μας με τρόπο που αρμόζει σε ενεργούς πολίτες. Επειδή δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Κυριακή άλλη συνεδρίαση, συμπληρώνουμε και εμείς τις δικές μας ερωτήσεις: 
α) Η περίπτωση της συγκεκριμένης απευθείας ανάθεσης έργου είναι η μοναδική που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Μπένης; 
β) Αν όχι, τότε ποιο είναι το συνολικό ποσό που δόθηκε με απευθείας αναθέσεις κατά το τελευταίο εξάμηνο και μετά την ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές ως υποψήφιου δημάρχου;
γ) Ο τίτλος «ΣΥΜΜΕΤΤΕΧΩ» σημαίνει ότι εμείς ως πολίτες ψηφίζουμε και εγώ για πέντε χρόνια ως Δήμαρχος αναθέτω;

Οι πολίτες του Δήμου Ξάνθης περιμένουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Οι ίδιοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση σε λίγες ημέρες, την Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τις υποσχέσεις, τα κούφια λόγια, τους ανθρώπους  (επαγγελματίες πλέον) του πολιτικού κατεστημένου και τις πρακτικές του παρελθόντος. 

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ έχουμε τη θέληση να απαλλάξουμε το Δήμο από αυτές τις αντιλήψεις και γνωρίζουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας δώσουν τη δύναμη να το κάνουμε. 

Καλούμε κάθε δημότη/τισα να αποφασίσει με τη ψήφο του/της την ερχόμενη Κυριακή, την ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αυτού του έργου στους ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ και τον Νίκο Ανταμπούφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια