GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σήκωσε... πολιτική σκόνη η αποχώρηση Αγκόρτσα από τον συνδυασμό του Καμαρίδη!

- “Κολωτούμπα”, “ανήθικο” και “γυρολόγο” τον χαρακτηρίζει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης -Αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοιου είδους επιστολές ο Απόστ...

- “Κολωτούμπα”, “ανήθικο” και “γυρολόγο” τον χαρακτηρίζει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης
-Αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοιου είδους επιστολές ο Απόστολος Αγκόρτσας   

Πολιτική σκόνη σήκωσε η αποχώρηση του κ. Απόστολου Αγκόρτσα από τον συνδυασμό του κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη για τον Δήμο Ξάνθης και η εισχώρησή του στο ψηφοδέλτιο του κ. Χαράλμπου Δημαρχόπουλου. 

Παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ο κ. Αγκόρτσας αποτελούσε αν όχι το πιο δυνατό, σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του κ. Καμαρίδη, ο τελευταίος με ανακοίνωσή του τον χαρακτηρίζει “βαρίδιο” και δηλώνει, τώρα, ανακουφισμένος που δεν αποτελεί τμήμα του συνδυασμού του. Μάλιστα εξαπολύει εναντίον του, αλλά και του πατέρα του, δριμύ κατηγορώ χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους, ενώ αφήνει υπόνοιες για “υπόγειες διεργασίες” και “ανταλλάγματα” που οδήγησαν τον κ. Αγκόρτσα στον συνδυασμό του κ. Δημαρχόπουλου. 

Ιπ. Καμαρίδης: “Ένα ακόμη βαρίδιο έφυγε από κοντά μας”
“Επιλέξαμε τη σιωπή ως παράταξη, στο θέμα της ανήθικης συμπεριφοράς του κου Απόστολου Αγκόρτζα, γιατί πρώτον σεβόμαστε τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, όπως σεβόμαστε και την πορεία του πατρός Αγκόρτζα, που ως παλιός Δήμαρχος, θα έπρεπε να είχε εμφυσήσει «ήθος» και «αξιοπρέπεια» στον υιό του. Δυστυχώς, οι λέξεις αυτές για την οικογένεια Αγκόρτζα είναι άγνωστες και αφού επέλεξε ο κ. Αγκόρτζας Απόστολος την οδό του ψεύδους και της συκοφαντίας, θα «απολαύσει» και το τίμημα αυτής” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καμαρίδης στην ανακοίνωσή του παραθέτοντας στη συνέχεια μια σειρά από σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον κ. Αγκόρτσα όσο και για τον πατέρα του. 

“Του απαντάμε λοιπόν ενώπιον της κοινωνίας που ξέρει και δεν ξεχνά ότι: -Πρώτον: Αυτός και ο πατέρας του ζητούσαν διακαώς από τον επικεφαλής της παράταξής μας Ιπποκράτη Καμαρίδη να τεθεί υποψήφιος Δήμαρχος ενός συνδυασμού ανεξάρτητου γιατί – όπως ο ίδιος και ο πατέρας του διατρανώνανε σε δημόσιους διαλόγους – «τα καθάρματα και τα λαμόγια της διοίκησης Στυλιανίδη δεν πρέπει να μείνουν άλλο στην εξουσία του Δήμου» και «τα αποστήματα πρέπει να φύγουν».

-Δεύτερον: Όλες οι συναντήσεις μέχρι και το τελικό «οκ» της καθόδου του Ιπποκράτη Καμαρίδη στις εκλογές δόθηκαν στο ξενοδοχείο του κου Αγκόρτζα, όπως και η πρώτη συνάντηση στελεχών του συνδυασμού στα μέσα Μαρτίου.

-Τρίτον: Ουδέποτε ο κ. Αγκόρτζας επικοινώνησε με τον κ. Καμαρίδη για τις επαφές του με άλλους συνδυασμούς, κάτι που ήταν προσωπική του επιλογή που φυσικά είχε τον απώτερο σκοπό της.

-Τέταρτον: Πότε διαπίστωσε ο κ. Αγκόρτζας ότι δεν έχει δυναμική ο συνδυασμός που ζητούσε διακαώς να δημιουργηθεί; Οταν του υποσχέθηκαν οι άλλοι επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων ή όταν ως γνήσιος «κωλοτούμπας» της πολιτικής ζωής του τόπου, αποφάσισε να διαπραγματευτεί την περιήγησή του;

-Πέμπτον: Γιατί την αξία του κου Δημαρχόπουλου την διαπίστωσε ένα μήνα πριν τις εκλογές και όχι εξ’ αρχής, μιας και οι δύο ήταν μέλη του ιδίου συνδυασμού και της δημοτικής αρχής; Μήπως η αξία τελικά του κου Δημαρχόπουλου μεταφράζεται και σε συγκεκριμένες αντιπαροχές;”. 

Ακολούθως στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ο κ. Αγκόρτσας ως ένας “πολιτικός γυρολόγος” και “ένα ακόμη βαρίδιο που έφυγε” από τον συνδυασμό του κ. Καμαρίδη, κάτι ωστόσο που μέχρι πρότινος δεν φάνηκε να αποτελεί πρόβλημα για τον συνδυασμό, ούτε να έχει επισημανθεί δημοσίως με τέτοιον τρόπο. 

“Δηλώνουμε ευθέως ότι ο κ. Απόστολος Αγκόρτζας είναι ένας πολιτικός γυρολόγος, ένας άνθρωπος που στερείται λόγου και πολιτικού ήθους, ο βίος του δικαιώνει όσους και όσα του καταμαρτυρούν και τον παραδίδουμε στην κοινωνία για να τον κρίνει και να τον ψηφίσει και πάλι εν ονόματι του Πατρός του. Δηλώνουμε ευτυχείς που ένα ακόμη «βαρίδιο» έφυγε απο κοντά μας και μας απελευθέρωσε στις πολιτικές μας κινήσεις, μιας και η Ξάνθη ανήκει στους Ξανθιώτες και όχι στα «τζάκια». Τέλος, εμείς η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ προχωρούμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ μπροστά, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην πολιτική ζωή του τόπου” καταλήγει η ανακοίνωση. 

Απ. Αγκόρτσας: “Δεν σχολιάζω” 
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του κ. Καμαρίδη αλλά και τους χαρακτηρισμούς που περιλαμβάνονται σε αυτή ο κ. Απόστλος Αγκόρτσας δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενό της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε τέτοιου είδους γραφόμενα. Βέβαια σε κάθε περίπτωση οι βολές που ο ίδιος δέχεται πλέον από τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του στη μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου υποδηλώνουν και την πικρία αλλά και τους πονοκεφάλους που ενδεχομένως προξένησε η αποχώρησή του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως της ανακοίνωσης του κ. Καμαρίδη είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Αγκόρτσα στην Εφ. Αγώνας σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του. “Από τα Χριστούγεννα έως και τα τέλη Μαρτίου διαπίστωσα την αδυναμία για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Είχα διαφορετικές απόψεις ως προς την πορεία, την προοπτική, τις τυχόν προεκλογικές συνεργασίες με άλλους συνδυασμούς και την προεκλογική τακτική. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητες ευρύτερες συνεργασίες για τη δυνατότητα ανάδειξης ανεξάρτητου συνδυασμού. Εχοντας διαπιστώσει μια έλλειψη δυναμικής του συνδυασμού και αδυναμία κατάρτισης του από πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, θεωρούσα αναγκαία τη συνεργασία με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς. Φυσικά εάν ο στόχος μας ήταν ο δήμος και όχι η εκλογή ενός ή δύο δημοτικών συμβούλων” αναφέρει σε σχετικό ερώτημα ο ίδιος, τονίζοντας πως είχε επαφές και με άλλους συνδυασμούς “τις οποίες μέχρι το τέλος Μαρτίου που αποχώρησα από το συνδυασμό γνωστοποιούσα στον επικεφαλής του συνδυασμού πριν την πραγματοποίησή τους”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια