GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Σαμπιχά – Στη θέση της ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ!

-Επιχειρήθηκε η στοχοποίησή της ως ακροδεξιό στοιχείο της περιοχής, παρά το εγνωσμένο της έργο για θέματα μειονότητας  -Επί της ουσί...

-Επιχειρήθηκε η στοχοποίησή της ως ακροδεξιό στοιχείο της περιοχής, παρά το εγνωσμένο της έργο για θέματα μειονότητας 
-Επί της ουσίας δεν υπήρξε επίσημη επιχειρηματολογία για την τελική αποπομπή της 
-Μια απόφαση που σίγουρα δεν μπορεί να ακυρώσει τους κοινωνικούς αγώνες της Σαμπιχά 

Ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ θα αντικαταστήσει την Σουλεϊμάν Ογλού Σαμπιχά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπως έγινε και επισήμως γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας. 

Το όνομα της κα Σαμπιχά συμπεριελήφθη αρχικά στη λίστα με τις εκτός κοινοβουλίου προσωπικότητες που επρόκειτο να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ωστόσο μετά το βέτο που ασκήθηκε από την τοπική οργάνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη τα... σχέδια άλλαξαν. Χωρίς να υπάρξει επίσημη και ουσιαστική επιχειρηματολογία επί της αποπομπής της γνωστής για το έργο της Σαμπιχά από το Δροσερό Ξάνθης, η ίδια βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου, ενώ επιχειρήθηκε εντέχνως να στοχοποιηθεί ως ακροδεξιό στοιχείο της περιοχής. 

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών και των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο χειρισμός της “υπόθεσης” τόσο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τα κεντρικά του κόμματος γεννά μια σειρά από ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή τόσο της Ξάνθης όσο και τη Θράκης ευρύτερα, αλλά και η στάση που φαίνεται να διατηρεί, και να υιοθετεί, σε θέματα μειονοτήτων. 

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως «σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια