GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Μουσουρούλης της ΝΔ - “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη μεσάνυχτα για το πως λειτουργεί η Ευρώπη”

-Βρέθηκε την πόλη της Ξάνθης ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη  Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε νωρίς το βρ...

-Βρέθηκε την πόλη της Ξάνθης ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και νυν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κ. Κωστής Μουσουρούλης στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη. Ο κ. Μουσουρούλης είχε συναντήσεις με στελέχη της ΝΟΔΕ στα γραφεία του κόμματος, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. 

Για τις εκλογές
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε για τις επικείμενες εκλογές πως “στις 25 Μαΐου δεν ψηφίζουμε για Κυβέρνηση, ούτε για Πρωθυπουργό. Ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι για το ποιους θα στείλουν στις Βρυξέλες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το ένα από τα δυο νομοθετικά πόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται οι πολίτες, στο Συμβούλιο οι Κυβερνήσεις. Φέτος, για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτές τις Ευρωεκλογές, όχι με τον ορισμό Ευρωβουλευτών, αλλά με το σύστημα του σταυρού προτίμησης. Δεν θα πρέπει οι Έλληνες ψηφοφόροι να δεσμεύσουν την εκπροσώπηση τους στις Βρυξέλες για πέντε χρόνια προσπαθώντας ο καθένας να στείλει το δικό του μήνυμα. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βασίζεται πάνω στις ενέργειες, στη διαπραγμάτευση, στη διαβούλευση, αλλά υπό την προϋπόθεση πως όλοι συμμερίζονται πως αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Να φύγει από την λιτότητα, να περάσει σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης”. 

Για την πολιτική λιτότητας! 
Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η ΝΔ και η κυβέρνηση συνεργασίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης ο ίδιος υπογράμμισε πως “η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή, μιας πολιτικής ηγεσίας που ήταν στα πράγματα την εποχή της κρίσης. Η Ευρώπη είναι ένα αποτέλεσμα πολιτικού βολονταρισμού, δηλαδή είναι ένα αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων σε όλα τα βήματα της ενοποίησης.  Άλλοτε αυτές οι αποφάσεις δεν είχαν ούτε την κοινωνική αφομοίωση που χρειάζεται, ούτε την οικονομική τεκμηρίωση. Μπροστά στην κρίση η Ευρώπη βρέθηκε κάποια στιγμή, χωρίς να έχει τα απαραίτητα εργαλεία. Απροετοίμαστη. 

Είχε όμως κάποια μέσα, όπως ο κοινωνικός προϋπολογισμός, όπως οι επενδύσεις από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και όπως τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δυστυχώς, δεν αντέδρασε έγκαιρα και όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα η λιτότητα να πλήξει κυρίως τις ευάλωτες κοινωνίες του νότου και πάνω από όλα την δική μας οικονομία, η οποία δεν είχε κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε όταν έπρεπε”, ενώ συνεχίζοντας συμπλήρωσε πως “εμείς λοιπόν ήμασταν ένα θύμα αυτής της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αλλά δεν είχαμε και την θωράκιση που θα θέλαμε να έχουμε για αν μην υποστούμε τετραπλασιασμό της ανεργίας σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνειδητοποιήσει ότι η συνταγή δεν ήταν σωστή, όμως έχει τώρα τα εργαλεία. Θωράκισε, με την τραπεζική ένωση, την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης, προετοιμάζει το έδαφος για την αντιμετώπιση των τραπεζικών κρίσεων με τραπεζικά μέσα και όχι φορτώνοντας τα λάθη στους φορολογούμενους. Έχει ενεργοποιήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό και μέσα από τα ομόλογα έργων θα τον ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ
“Υπάρχουν ορισμένα κόμματα που έχουν πλήρη μεσάνυχτα για το πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, βαυκαλίζουν τον κόσμο, χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών λέγοντας που θα βάλουν βέτο, χωρίς να εξηγούν πως θα λάβουν τις απαραίτητες ψήφους, και μιλώ για το ΣΥΡΙΖΑ. Για εμένα αυτή η επιλογή θα είναι καταστροφική και θα μας οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει κάνει σταθερά βήματα, αυτή η Κυβέρνηση έχει σταθεροποιήσει την οικονομία και πρέπει αυτό να το κατανοήσουμε.  Η Ευρώπη δεν είναι όπως θα θέλαμε, αλλά μπορεί να γίνει όπως θέλουμε” πρόσθεσε ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια