GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλος οι φορολογικές αμνηστίες-Αυστηροί έλεγχοι και διευκολύνσεις ηλεκτρονικών κατασχέσεων

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, μέσα στον Μάιο θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις αναβάθ...

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, μέσα στον Μάιο θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις αναβάθμισης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αρχής γενομένης από τη διοικητική του στελέχωση με καταξιωμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Τον επόμενο μήνα θα πρέπει να παρουσιασθεί και το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2014-2015, το οποίο ουσιαστικά θα οδηγεί στην περαιτέρω αυτονόμηση της Γραμματείας. Βάσει του σχεδίου δεν θα υπάρξουν νέες φορολογικές αμνηστίες, ότι θα αυστηροποιηθεί ο έλεγχος πληρωμών και ο συμψηφισμός φορολογικών χρεών, αλλά και ότι θα διευκολυνθούν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις.

Παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλες τις επίσημες συναλλαγές με το σύνολό της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να δημιουργηθεί ως τον Ιούνιο ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα συνδέει όλους τους αριθμούς αναγνώρισης (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΤ) που χρησιμοποιούν σήμερα οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές τους με τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια