GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ξύπνησε” το Καρναβάλι της Ξάνθης! Μαθητές ντύθηκαν καρναβαλιστές και βγήκαν στους δρόμους (+VIDEO)

-Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η εξ' αναβολής παιδική παρέλαση  -Είχε προγραματιστέι για την περασμένη Κυριακή, α...

-Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η εξ' αναβολής παιδική παρέλαση 
-Είχε προγραματιστέι για την περασμένη Κυριακή, αλλά ο καιρός άλλαξε τα σχέδια 

“Γκολ” στη διασκέδαση έβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες μαθητές και γονείς από την Ξάνθη που συμμετείχαν δυναμικά στην παιδική καρναβαλική παρέλαση με τίτλο “Mundialito” που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του θεσμού. 

Μικροί και μεγάλοι φορώντας καρναβαλικές στολές ξεχύθηκαν στους δρόμους, χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας αποδεικνύοντας πως η διασκέδαση αποτελεί από απλά υλικά που εύκολα κανείς μπορεί να αποκτήσει. 

Οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και υπό το διαρκές βλέμμα των διοργανωτών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι της Παρασκευής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου λίγο πριν την πλατεία Ελευθερίας. Ξυλοπόδαροι, κλόουν ζογκλέρ και 50 πουλιά κούκλες πλαισίωναν μικρούς και μεγάλους δίνοντας τον ρυθμό, ενώ των καρναβαλιστών προπορευόταν ένα άρμα, με θέμα την εκστρατεία κατά της παιδικής κακοποίησης. 

Κρατώντας διακριτικά των σχολείων τους οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου στήθηκε ξέφρενο πάρτι με διαδραστικά παιχνίδια, μουσική, δώρα και εκπλήξεις για τους ίδιους. 

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοιου είδους εκδήλωση στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξάνθης, ενώ αρχικά αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή το πρωί ωστόσο λόγο κακοκαιρίας είχε αναβληθεί.  

Οι μικροί καρναβαλιστές έδειχναν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους, κόβοντας παράλληλα των νήμα για τις παρελάσεις που θα ακολουθήσουν. 

Το βράδυ του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής στη 1.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση της Αποκριάς με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών. 












Δεν υπάρχουν σχόλια