GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεκαοκτάμηνη παράταση για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Δεκαοκτάμηνη παράταση στην διορία που είχαν από προηγούμενο νόμο προκειμένου να συνοδεύσουν με τα απαραίτητα έγγραφα το αίτημα για άδεια ε...

Δεκαοκτάμηνη παράταση στην διορία που είχαν από προηγούμενο νόμο προκειμένου να συνοδεύσουν με τα απαραίτητα έγγραφα το αίτημα για άδεια εγκατάστασης κεραιών, λαμβάνουν με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι πάροχοι δικτύου. 

Βάσει του νόμου 4053/2012, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 μηνών και συγκεκριμένα έως τις 7/3/2014, οι εν λόγω πάροχοι θα έπρεπε να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά προκειμένου καταθέτοντάς τα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, να λάβουν άδεια για την εγκατάσταση κεραιών.

Η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, «αναγνωρίζει» πως η συμπλήρωση του φακέλου δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί με ευθύνη όχι των εταιρειών, αλλά κρατικών υπηρεσιών: «Η (αρχική) προθεσμία αποδεικνύεται πρακτικά ανεφάρμοστη, λόγω των μακρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομίες, Δασικές Υπηρεσίες, Αρχαιολογίες κλπ) οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά χρονοβόρα τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων από την ΕΕΤΤ, προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες». Τώρα πλέον, για τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα «δίδεται χρόνος μέχρι 30-10-2015. Επίσης δίδεται στην ΕΕΤΤ χρόνος έξι μηνών για την έκδοση της άδειας από την ημερομηνία συμπλη΄ρωσης του φακέλου για κάθε πάροχο», διευκρινίζεται στην ειδική Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, η οποία επίσης επισυνάπτεται στην τροπολογία.

Παράλληλα, σημειώνεται πως εκκρεμούν περίπου πέντε χιλιάδες αιτήσεις για υφυστάμενες κατασκευές. «Μέχρι την έκδοση της προαναφερόμενης άδειας ή την απόρριψη αυτής από την ΕΕΤΤ, οι εγκαταστημένες κατασκευές κεραιών θεωρούνται ότι λειτουργούν νόμιμα και αναστέλλεται η κατεδάφιση αυτών, με την επιφύλαξη τυχόν αντιθέτων δικαστικών αποφάσεων», υπογραμμίζεται σε Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια