GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσιογραφία και συγγραφή, οι «Παράλληλοι Δρόμοι» του Αλ. Παυλικιάνου – Παρουσίασε το βιβλίο του

Το βιβλίο «Παράλληλοι Δρόμοι» του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Αλέξανδρου Παυλικιάνου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα ...

Το βιβλίο «Παράλληλοι Δρόμοι» του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Αλέξανδρου Παυλικιάνου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη. 

Παρουσία δημοσιογράφων, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων της περιοχής αλλά και απλών πολιτών ο κ. Παυλικιάνος «ξεφύλλισε» τις άγνωστες πτυχές γύρω από το συγγραφικό του έργο, ενώ φίλοι του συγγραφέα έμπλεξαν περίτεχνα λέξεις και σκέψεις γύρω από το πρώτο μυθιστορηματικό δημιούργημα του δημοσιογράφου. 

«Αυτό το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα. Είναι το μάζεμα των γνώσεων, των εμπειριών και των πληροφοριών εδώ και πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή όλο αυτό έπρεπε κάπως να εκτονωθεί, να ειπωθεί, γιατί παράλληλα με τις όποιες πληροφορίες υπάρχουν μέσα και κάποια γεγονότα που δίνονται υπό τη μορφή μυθιστορήματος» θα πει ο ίδιος σχολιάζοντας το πρώτο συγγραφικό του δημιούργημα που παίρνει σάρκα και οστά, εξηγώντας για την πλοκή του βιβλίου πως «έχουμε δύο ανθρώπους, έναν δημοσιογράφο και μια δικαστικό που προσπαθούν να «ελευθερώσουν» τον τόπο από πολιτικούς που δεν βάζουν πιο μπροστά το συμφέρον της πατρίδας, αλλά το συμφέρον το ατομικό. Εκεί έχουμε μια προσπάθεια δυο ανθρώπων για να λάμψει η αλήθεια. Στόχος του βιβλίου είναι να δει ο αναγνώστης ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε ανεξέλεγκτα στους πολιτικούς να αποφασίζουν αυτοί για εμάς, χωρίς εμάς. Άρα δεν δικαιολογούμαστε σαν πολίτες να το επιτρέψουμε αυτό το πράγμα, αυτό είναι το δίδαγμα του βιβλίου». 

Μπαίνοντας για λίγα δευτερόλεπτα ο ίδιος στη θέση του πρωταγωνιστή των «παράλληλων δρόμων», ενός δημοσιογράφου που μάχεται για να λάμψει η αλήθεια, ο κ. Παυλικιάνος σχολιάζει πως «έχω κάψει πολλά θέματα γιατί κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να βγουν. Έχουμε αφήσει και έχω αφήσει θέματα στην αφάνεια γιατί δεν είχαν τα στοιχεία του ρεπορτάζ και έχω βγάλει πράγματα τα οποία με έστειλαν στο δικαστήριο. Κανένας δεν είναι τέλειος αλλά προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά στην αλήθεια γίνεται». 

Οι «Παράλληλοι Δρόμοι» αποτελούν το πρώτο συγγραφικό δημιούργημα του δημοσιογράφου που εκδίδεται, ενώ αποτελεί μέρος μιας μυθιστορηματικής τριλογίας, το δεύτερο τμήμα της οποίας, οι «Παράλληλες Ζωές» είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι. Μέσα στο 2014 ο συγγραφέας εκτιμά πως θα ολοκληρωθεί η συγγραφή και του τρίτου μέρους του έργου του, τα «Παράλληλα Συναισθήματα» που καλώς εχόντων τα πραγμάτων θα αποδοθούν σε χαρτί μέσα στο 2015.  




Δεν υπάρχουν σχόλια