GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μαύρη είναι η νύχτα… στην Ξάνθη! Βυθισμένες στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές

-Ψάχνουν το φως τους οι κάτοικοι που φοβούνται να διασχίσουν τους σκοτεινούς δρόμους  Κακοφωτισμένες ή ακόμα και βυθισμένες στο σκοτάδ...

-Ψάχνουν το φως τους οι κάτοικοι που φοβούνται να διασχίσουν τους σκοτεινούς δρόμους 

Κακοφωτισμένες ή ακόμα και βυθισμένες στο σκοτάδια παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες γειτονιές της Ξάνθης με τους κατοίκους να βλέπουν τις λάμπες των δρόμων να σβήνουν χωρίς να ανάβουν ξανά. 

Φυσικά όπως είναι λογικό η έλλειψη φωτισμού – είτε παντελής είτε μερική – δημιουργεί έντονη ανησυχία αλλά και φόβο στους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται ωστόσο παρά τις διαρκείς επισημάνσεις… δεν βλέπουν φως. 

Το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι δρόμοι περιμετρικά αυτού αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα κακοφωτισμένης περιοχής, καθώς οι λάμπες σε αρκετά σημεία δεν ανάβουν ποτέ με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Οι κάτοικοι της περιοχής, και πιο συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που βρίσκονται στο πάρκο, απηύθυναν προσφάτως έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο Ξάνθης για την άμεση αποκατάσταση τόσο των διάφορων φθορών που έχει υποστεί η περιοχή όσο και την αποκατάσταση του φωτισμού. Μέχρι και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί με αποτέλεσμα ο φόβος αλλά και η δυσφορία των κατοίκων να παραμένει και να διογκώνεται συνεχώς. 

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί και η γειτονιά πίσω από σούπερ μάρκετ επί της οδού Τσιμισκή, με τους κατοίκους και εκεί να διαμαρτύρονται εντόνως για τον ελλιπή φωτισμό. Προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή του γηπέδου της Ασπίδας, στο ύψος της διάβασης των τρένων. 

Και εκεί οι λάμπες είτε δεν ανάβουν είτε ανάβουν περιστασιακά, με αποτέλεσμα οι αθλητές – κυρίως νεαροί σε ηλικία – να διασχίζουν τον δρόμο στα σκοτεινά. 

Δυστυχώς, προβλήματα φωτισμού παρατηρούνται συχνά πυκνά σε αρκετές γειτονιές της πόλης και στο σύνολό τους αυτά αποδίδονταν στην έλλειψη λαμπτήρων. 

Πρόσφατα ο Δήμος ενέκρινε διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για το 2013-2014, οπότε και αναμένεται να αντικατασταθούν οι καμένοι λαμπτήρες αν και παραμένει άγνωστο το εάν και πότε θα λυθούν εξ’ ολοκλήρου, ή έστω θα περιοριστούν δραματικά τα προβλήματα φωτισμού της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια