GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε «βαρύ κλίμα» οι κρίσεις των αξιωματικών του Λιμενικού

Μέσα σε βαρύ κλίμα μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο αρχηγός του Λιμενικού κ. Δημήτρης Μπαντιάς στη Βουλή α...

Μέσα σε βαρύ κλίμα μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο αρχηγός του Λιμενικού κ. Δημήτρης Μπαντιάς στη Βουλή αναμένεται σε περίπου 40 ημέρες να γίνουν οι κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.

Στους διαδρόμους του υπουργείου συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους ενστόλους για τα όσα είπε ο αρχηγός τους για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών είχαν ζητήσει διευκρινίσεις επί του θέματος από τον κ. Μπαντιά ο οποίος δεν έχει απαντήσει.

Έντονη παράλληλα είναι και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί απομάκρυνσης από τη θέση του κ. Μπαντιά από τη θέση του αρχηγού -βρίσκεται σε αυτή ήδη δύο χρόνια- μετά τα όσα έχουν συμβεί. Κάτι που ωστόσο θα πρέπει να αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ αν δηλαδή θα παραταθεί η θητεία του για έναν ακόμη χρόνο ή θα αποστρατευτεί. Πηγές του υπουργείου σημείωναν ωστόσο ότι τυγχάνει τις εμπιστοσύνης του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών σημείωναν επίσης πως οι φετινές κρίσεις θα γίνουν ξανά με ένα σύστημα το οποίο ζητούν να αλλάξει καθώς, όπως λένε, δεν τηρούνται αντικειμενικά κριτήρια. Επιπροσθέτως επισημαίνουν ότι θα πραγματοποιηθούν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι εξαγγελθείσες αλλαγές από τον κ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με το οργανόγραμμα του υπουργείου και την αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών και άρα με βάση τη σημερινή δομή του υπουργείου και του Λιμενικού.

Την ίδια στιγμή οι σχέσεις μεταξύ ένστολου και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας συνεχίζουν να μην είναι οι καλύτερες δυνατές. Λιμενικοί σημειώνουν με νόημα πως μια μειοψηφία των πολιτικών υπαλλήλων συνεχίζει να δείχνει αντιπαλότητα προς τους ένστολους ενώ αντιθέτως εκείνοι τους βλέπουν ως συνεργάτες. Οι λιμενικοί θεωρούν πως πρέπει όσοι «δηλητηριάζουν» τις μεταξύ τους σχέσεις να απομονωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι πρόσφατα επέρριψαν ευθύνες στον κ. Βαρβιτσιώτη πως «έχει επιλέξει να είναι υπουργός σε ένα μέρος του προσωπικού, όπως άλλωστε επισήμανε και ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος, σε σχέση με τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, που ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στο υπουργείο. Ο κ. Βαρβιτσιώτης μας βρήκε στο υπουργείο και δεν τον βρήκαμε. Θα είμαστε εδώ, όσο και αν δεν το θέλει και όταν θα έχει φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια