GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε. ζήτησε η κυβέρνηση

Με απόφαση της Κυβέρνησης, ζητήθηκε η παραίτηση του Προέδρου και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματολόγιο Α.Ε. (ΕΚΧΑ Α...

Με απόφαση της Κυβέρνησης, ζητήθηκε η παραίτηση του Προέδρου και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματολόγιο Α.Ε. (ΕΚΧΑ Α.Ε.), προκειμένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου, να γίνει η αντικατάστασή τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του εθνικού Κτηματολογίου και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου, για τα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι μετά την ενσωμάτωση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) στην ΕΚΧΑ ΑΕ, το δ.σ., το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις χαρτογραφήσεις, καταργήθηκε. Βάσει νόμου, στο νέο δ.σ. της ΕΚΧΑ ΑΕ υποχρεούνται να συμμετέχουν μέλη σχετικά με το αντικείμενο της χαρτογράφησης.

Νωρίτερα αντιδρώντας στην επικείμενη αντικατάστασή του ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποβάλει την παραίτησή του, καταφέρεται εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ για υποβάθμιση της «Κτηματολόγιο ΑΕ» και υπονόμευση του έργου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια