GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη ζει... στο καρναβάλι της! Όλα έτοιμα για το τριήμερο της Αποκριάς

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πόλη της Ξάνθης αναμένοντας την κορύφωση τους το τριήμερο της Αποκριάς.  Παρά...

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πόλη της Ξάνθης αναμένοντας την κορύφωση τους το τριήμερο της Αποκριάς. 

Παρά τις δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις για την Κυριακή οι διοργανωτές παρουσιάζονται αισιόδοξοι για τον κόσμο που θα καταφτάσει και φέτος στην πόλη για να λάβει μέρος στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, αλλά και τις παράλληλες δράσεις που διοργανώνονται και φέτος. 

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκινούν στη 1.00 από την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου οι Ξανθιώτες Underhill West θα ξετυλίξουν για ακόμη μια φορά το πολύπλευρο ταλέντο τους μπροστά στο κοινό, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα, στην καθιερωμένη ανοιχτή προς το κοινό συναυλία μια ημέρα πριν την καρναβαλική παρέλαση. 

Το βράδυ σκάνε μύτη οι καρναβαλιστές που θα συμμετάσχουν στη νυχτερινή παρέλαση στις 19.30. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου στήνεται ένα υπαίθριο μουσικό πάρτι. 

Η νυχτερινή παρέλαση αποτελεί μια μικρή δόση των όσων θα ακολουθήσουν στην καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής. Χιλιάδες καρναβαλιστές τόσο από την Ξάνθη όσο και από άλλες περιοχές συγκεντρώνονται στη δυτική είσοδο της πόλης στη 1.00 το μεσημέρι, ενώ μετά από μισή ώρα αναμένεται να φτάσουν στην Κεντρική Πλατεία.

Η φετινή παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το βράδυ της Κυριακής ακολουθεί το κάψιμο του Τζάρου, έθιμο που διατηρείται αναλλοίωτο και κεντρίζει το ενδιαφέρον. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί της Δευτέρας με το έθιμο της Καμήλας στην πλατεία της Σταυρούπολης και πλήθος σαρακοστιανών εδεσμάτων.     

Δεν υπάρχουν σχόλια