GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάθε πέρσι και καλύτερα για τα Ξενοδοχεία της Ξάνθης – «Πεσμένη» η κίνηση για τις Απόκριες

-Έχουν ρίξει τις τιμές τους, ωστόσο τα «μπερεκέτια» ανήκουν πλέον στο παρελθόν Ως υποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση στις ξενοδοχειακές...

-Έχουν ρίξει τις τιμές τους, ωστόσο τα «μπερεκέτια» ανήκουν πλέον στο παρελθόν

Ως υποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ξάνθης με αφορμή την καρναβαλική περίοδο, μιας και αυτή δεν θυμίζει σε τίποτα της δόξες του παρελθόντος, όπου τα δωμάτια κλείνονταν σχεδόν όλα ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες. 

«Θα σας θυμίσω απλώς ότι το 2008 τα δωμάτια τα έκλειναν όλα από το καλοκαίρι. Σήμερα ακόμη υπάρχουν άδεια κρεβάτια και η κατάσταση είναι υποτονική» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας, εξηγώντας πως «έχουμε κρατήσεις αλλά αυτές δεν έχουν καμία σχέση με πέρσι ή με τα προηγούμενα χρόνια. Εντός της πόλης της Ξάνθης η πληρότητα αγγίζει το 80% ενώ εκτός κυμαίνεται από 40% έως 50%. Το σίγουρο πάντως είναι πως υπάρχουν δωμάτια». 

Οι τιμές ξεκινάνε από 70 ευρώ, όπως επισημαίνει ο κ. Αγκόρτσας, με την πτώση που καταγράφεται στο κόστος διανυκτέρευσης συγκριτικά με παρελθόντα έτη να κυμαίνεται στο 50%.  «Κάποτε γέμιζε και η Κομοτηνη και  η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη από το καρναβάλι της Ξάνθης και δούλευαν τόσα ξενοδοχεία. Τώρα;» σημειώνει ο ίδιος, εκτιμώντας πως λείπουν οι πρωτότυπες ιδές από τον θεσμό αλλά και οι φρέσκες παρουσίες και δράσεις. 

«Ο περισσότερος κόσμους που έρχεται στα καρναβάλια, πλην των κατοίκων της περιοχής, είναι από τις γύρω περιοχές μην απατάμε τους πολίτες με τις ωραίες εικόνες. Έχουμε ακριβώς την ίδια συνταγή για το καρναβάλι εδώ και χρόνια και όπως είναι φυσικό το καρναβάλι φθίνει. Είναι ακριβώς η ίδια συνταγή και δεν αλλάζει κάτι» προσθέτει ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια