GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πάνω από μισό εκατομμύριο σε «άγνωστη» ΜΚΟ από την Ξάνθη – Επιχορηγήθηκε με 664.000 ευρώ!

Μια παντελώς «άγνωστη» για την Ξάνθη Μη Κυβερνητική Οργάνωση περιλαμβάνεται στη λίστα των ΜΚΟ που έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εξωτ...

Μια παντελώς «άγνωστη» για την Ξάνθη Μη Κυβερνητική Οργάνωση περιλαμβάνεται στη λίστα των ΜΚΟ που έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών που αναδημοσιεύεται στον Αθηναϊκό Τύπο, με αφορμή τις αποκαλύψεις που γίνονται γύρω από τις χρηματοδοτήσεις αλλά και τις δράσεις ΜΚΟ πανελλαδικά. 

Πρόκειται για μια ΜΚΟ που εμφανίζεται να έχει έδρα την Ξάνθη, σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδα The Press Project, και η οποία φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των χρηματοδοτήσεων καθώς φέρεται να έχει λάβει ποσό 664.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται οι 398 ΜΚΟ που σύμφωνα με δημοσιεύματα χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών που ο Άλεξ Ρόντος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας. 

Στην περίπτωση της Ξάνθης εμφανίζονται δυο ΜΚΟ, πέραν των ΜΚΟ που έχουν εμφανιστεί σε αντίστοιχες λίστες που ήρθαν στο φως πριν από μερικές ημέρες, και πιο συγκεκριμένα η ΝΑ Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία (Ν.Ε.Π.Α.Σ) αλλά και η We Care, που έχουν λάβει χρηματοδότηση, καθώς και η ΜΚΟ Προμηθέας χωρίς ωστόσο να έχει λάβει χρήματα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδα, δεν γίνεται αξιολογική κριτική σχετικά με τις ΜΚΟ αλλά απλή παράθεση των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει. 

Στη λίστα αναφέρονται τα εξής για την Ξάνθη: 

We Care – «Working For Europe Through Culture And Anthropological Research And Education – Ξάνθη
-Ξυροτύρης Ι.
Γαρδίκα Κ.
Παπαζήση Θ.
Κουβάρης Κ.
Βουρνούκα Π.
Ζαφείρης Κ.
Σιμιτοπούλου Κ.
Παπαδόπουλος Β.
Στυλιαρά Ε.
Βιδάλης Π.
Παπαγωργοπούλου Χ.
40.000,00 €

ΝΑ Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία Ν.Ε.Π.Α.Σ. – Ξάνθη
Οικονόμου Αλ.Αλεξάνδρου Μ.
Αμανατίδης Ι.
Βλέτσης Κ.
Μαριόπουλος Δ.
Γκαράνη Γ.
Δενάζης Χ.
Ευσταθίου Α.
Κακαμούκας Χ.
Καναβάκης Μ.
Κατσίκης Α.
Κουστάκου Ε.
Οικονόμου Α.
Παπαευσταθίου Μ.
664.000,00 €

Προμηθέας – Ξάνθη
Παπαδόπουλος Β.Καραγιάννης Γ.
Κατσούρος Γ.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια