GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φυλάκιση 3 ετών στον Αλέκο Κυριακίδη για χρέη της ΣΕΠΕΚ – Κατηγορούταν για οφειλές άνω των 3 εκατ.

-Εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η υπόθεση  Ένοχος για χρέη της ΣΕΠΕΚ κρίθηκε από το Τριμελές Πλημ...

-Εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η υπόθεση 

Ένοχος για χρέη της ΣΕΠΕΚ κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης το πρωί της Τρίτης ο τελευταίος διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ επί της αποφάσεως ο ίδιος άσκησε έφεση και η συνέχεια θα δοθεί στο Εφετείο Κομοτηνής. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Κυριακίδης βρέθηκε στο εδώλιο με χρέη άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παρουσίαζε η εταιρία και έχουν βεβαιωθεί στο Δημόσιο ωστόσο όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης αυτά είχαν βεβαιωθεί όταν ο ίδιος δεν εκτελούσε χρέη διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας. 

Το χρέος αφορά δάνειο το οποίο έλαβε η ΣΕΠΕΚ το 1994 από την Αγροτική Τράπεζα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου 2008 δόθηκε εντολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να βεβαιωθεί το χρέος από τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. 

Όπως εξηγεί  ωστόσο ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Κυριακίδη, δικηγόρος κ. Περιστέρης Μαλάκης, στις 15 Δεκεμβρίου του 2008 αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της ΣΕΠΕΚ, και ορίστηκαν ορκωτοί λογιστές, ενώ το χρέος βεβαιώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και όταν ο κ. Κυριακίδης πρακτικά δεν ήταν πλέον διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. 

«Για αυτό άλλωστε και ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κκ Κυριακίδη, μιας και για τα χρέη δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος» τονίζει ο κ. Μαλάκης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κ. Κυριακίδη, ωστόσο η έδρα αποφάσισε την ενοχή του για οφειλή ύψους 503.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι η εντολή για τη βεβαίωσή τους δόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου όταν και ήταν ακόμη διευθύνων σύμβουλος ο κ. Κυριακίδης. 

«Το χρέος έγινε απαιτητό μετά το 2009 όταν είχαν αναλάβει οι εκκαθαριστές και όχι ο κ. Κυριακίδης» προσθέτει ο κ. Μαλάκης, θεωρώντας ο ίδιος αντισυνταγματικές τις διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο.  

«Τα χρήματα αυτά για τα οποία τιμωρήθηκε ο κ. Κυριακίδης αφορούν δάνεια του 1994. Ούτε ο Κυριακίδης τα πήρε, ούτε αυτός δεν τα πλήρωσε. Βρίσκουμε κάποιον και τα ρίχνουμε πάνω του. Θεωρείτο ότι αυτά τα χρήματα δόθηκαν για να ασκηθεί η πολιτική του τότε για να μην κλείσουν τα εργοστάσια αυτά και κανείς δεν θα ζητούσε πίσω τα χρήματα. Τώρα ποιος τα ανακάλυψε αυτά τα ποσά και έστειλε για να βεβαιωθούν δεν το γνωρίζω» επισημαίνει ο ίδιος, τονίζοντας πως  «τα δάνεια δόθηκαν από την ΑΤΕ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν γνωρίζουμε εάν το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε την ΑΤΕ επειδή δεν μπόρεσε η ΣΕΠΕΚ να τα αποπληρώσει». 

Την ίδια στιγμή ο κ. Αλέκος Κυριακίδης φαίνεται πως έχει «μπλέξει» πολύ άσχημα τόσο με την εμπλοκή του στις υποθέσεις της ΣΕΠΕΚ όσο και με την εμπλοκή του με την ΕΑΠΑΞ του Δήμου Ξάνθης. Μάλιστα όλη η περιουσία του έχει δεσμευτεί, ενώ όπως εξηγεί ο κ. Μαλάκης τον έχουν εγκαταλείψει οι πολιτικοί του «φίλοι».  «Είναι εγκαταλελειμμένος απ’ όλους και αυτό είναι άτιμο πολιτικά» σημειώνει με νόημα ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια