GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιχείρηση «σκούπα» για τα αδέσποτα στο κέντρο της Ξάνθης – Θα δοθούν σε υιοθεσία (+VIDEO)

-Συνεργείο του Δήμου με μέλη του Φ.Ο.Ξ. προχώρησαν στην περισυλλογή σκύλων  Στην περισυλλογή αδέσποτων σκύλων από την περιοχή του κέν...

-Συνεργείο του Δήμου με μέλη του Φ.Ο.Ξ. προχώρησαν στην περισυλλογή σκύλων 

Στην περισυλλογή αδέσποτων σκύλων από την περιοχή του κέντρου της Ξάνθης προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης (Φ.Ο.Ξ.) και το συνεργείου του Δήμου.  

Η επιχείρηση «σκούπα» αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι ωστόσο είναι εμβολιασμένοι και στειρωμένοι, πραγματοποιήθηκε με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στο κέντρο της Ξάνθης ενώ τα σκυλιά που συλλέχθηκαν θα δοθούν προς υιοθεσία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. 

Δυο άνδρες του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης βρέθηκαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στο πάρκο του Διοικητηρίου μαζί με το όχημα περισυλλογής αδέσποτων του Δήμου. Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του Φ.Ο.Ξ. αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, για την επίβλεψη του έργου. 

Αρχικά εντοπίστηκαν τα σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια με τη φροντίδα των μελών του Φ.Ο.Ξ. τοποθετούνταν στα ειδικά κουτιά περισυλλογής, που χρησιμοποιεί ο Δήμος. Μάλιστα κάθε ζώο φωτογραφιζόταν, ώστε στη συνέχεια, όπως έχει άλλωστε αποφασιστεί, να δοθεί προς υιοθεσία.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης πρόκειται για ζώα τα οποία δεν έχουν αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά, αλλά σκοπός της δράσης ήταν η μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. 

Το τελευταίο ωστόσο διάστημα φαίνεται πως πληθαίνουν διαρκώς τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων ζώων σε πολίτες, με τους τελευταίους μάλιστα να καταλήγουν ακόμη και στο Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας επί της οδού Αν. Παπανδρέου όπου ένας κάτοικος δαγκώθηκε από αδέσποτο σκύλο και κατέληξε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη υπάρχουν περίπου δέκα εστίες διάσπαρτες μέσα στην πόλη όπου εντοπίζονται αγέλες άγριων σκύλων, που αναπτύσσουν επιθετική συμπεριφορά. 

Όπως είναι γνωστό, ήδη ο Δήμος Ξάνθης προχωρά τις διαδικασίες για να περάσει στα χέρια ιδιώτη το έργο της περισυλλογής, του εμβολιασμού και της στείρωσης των αδέσποτων ζώων, έργο που εκτιμάται ότι θα δώσει λύσεις σε κάποια εκ των προβλημάτων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια