GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από ασθενείς… στον κισσέ της Εφορίας με χρέη στο Δημόσιο οι ανασφάλιστοι Ξανθιώτες

-Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις οικονομικές υπηρεσίες  Στην Εφορία καταλήγει η αδυναμία ανασφάλι...

-Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις οικονομικές υπηρεσίες 

Στην Εφορία καταλήγει η αδυναμία ανασφάλιστων ασθενών να καλύψουν τη νοσηλεία τους σε κάποιο από τα, κατά τα λοιπά, δημόσια Νοσοκομεία της χώρας καθώς το χρέος μετακυλίεται στις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, με αποτέλεσμα πολλοί να κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις.

Ως γνωστόν σε περίπτωση που κάποιος νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο και δεν έχει ασφάλεια, θεωρημένο βιβλιάριο ή βιβλιάριο πρόνοιας, τότε είναι υποχρεωμένος μετά το πέρας της νοσηλείας του να καταβάλει αντίτιμο για τις υπηρεσίες υγείας που έχει δεχθεί. Σε περίπτωση που αδυνατεί να αποπληρώσει το συγκεκριμένο ποσό, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου το προωθούν στην Εφορία, η οποία αναλαμβάνει την είσπραξή του.  

«Το ακούμε ότι γίνεται. Προσωπικά δεν γνωρίζω ανθρώπους που τους έχει συμβεί, ξέρω όμως ότι από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου το χρέος αυτού που δεν έχει να πληρώσει στη συνέχεια βεβαιώνεται στην Εφορία» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Καραδέδος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Βέβαια όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σε περίπτωση που η νοσηλεία μετατραπεί σε οφειλή προς την Εφορία, αυτό σηματοδοτεί δυσάρεστες περιπέτειες καθώς δεν αποκλείεται κάποιος να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με κατασχέσεις. 

Νοσεί η πολιτική όχι η υγεία! 
«Νοσεί η πολιτική και ο πολιτικός σχεδιασμός, όχι η υγεία. Ήταν εξαιρετική η υγεία στην Ελλάδα, η ικανότητα των γιατρών είναι πασιφανής γι’ αυτό και είναι περιζήτητοι οι γιατροί μας που μεταναστεύουν. Δεν μπορούν να αποφασίσουν να κάνουν ένα πράγμα σωστά, να αναδιαρθρώσει δηλαδή εν λειτουργία κάτι που θεωρούν ότι παρουσιάζει προβλήματα» εξήγησε ο κ. Καραδέδος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, εκτιμώντας πως «η αδίστακτη πλέον πολιτική μας ηγεσία, η χωρίς ήθος και χωρίς να σχεδιάζει τίποτα αποφασίζει το κλείσιμο των μόνιμων δομών υγείας, αναιρώντας τα όσα έλεγαν πριν από μερικά χρόνια οι Υπουργοί, που μας έλεγαν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει θαύματα. Γάτες θα έχουμε να κυκλοφορούν μέσα στο πρώην ΙΚΑ και ο κόσμος δεν θα έχει που να απευθυνθεί. Όλος ο πληθυσμός θα απευθυνθεί στο Νοσοκομείο, που έχει και αυτό τα προβλήματά του. Αυτό που ακούμε είναι για λαμόγια στον χώρο της Υγείας και τίποτα άλλο.  Αυτοί έθρεψαν τα λαμόγια, αυτοί ας τα μαζεύανε. Δεν ακούμε ποτέ τη λέξη άρρωστος και μέτρα για αυτούς τους ανθρώπους. Ακούμε μόνο έναν υπουργό όταν δεν παίζει στο twitter ή δεν είναι στα κανάλια».

Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «έχουμε ένα υψηλό επιστημονικό προσωπικό και στην Ξάνθη έχουμε ένα ιατρικό δυναμικό που επιτελεί το έργο του με αυτοθυσία στο Νοσοκομείο, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και νυχτερινά πολλές φορές. Ελπίζω να μην δούμε και στην πόλη μας να κλείνουν ιατρεία και να φεύγουν. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν οι γιατροί εδώ. Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο να στέλνει ειδοποιητήρια η Εφορία και να τους παίρνουν τα σπίτια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια