GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ-«Η κατάσταση με την ευλογιά έχει ξεφύγει»

-Συναντήσεις και συζητήσεις με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής  -«Η κυβέρνηση δεν επέδειξε την πρέπουσα σοβαρότητα» εκτιμά ο βουλε...

-Συναντήσεις και συζητήσεις με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής 
-«Η κυβέρνηση δεν επέδειξε την πρέπουσα σοβαρότητα» εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα κ. Βαγγέλης Αποστόλου, συνομιλώντας με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής και καταγράφοντας τα προβλήματά τους ώστε αυτά να τεθούν στη Βουλή. 

Παρουσία του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, αλλά και του Βουλευτή Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο κ. Αποστόλου παρουσίασε τις βασικές θέσεις του κόμματός του για την αγροτική πολιτική σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, με το ιό της ευλογιάς των προβάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. 

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν είδε σοβαρά το θέμα με την ευλογιά και η προχειρότητα με την οποία το αντιμετώπισε φάνηκε πολύ νωρίς, καθώς παρότι γνώριζαν τα πρώτα κρούσματα η κατάσταση ξέφυγε και σήμερα βρισκόμαστε σε μια εξάπλωση της νόσου που όχι μόνο έχει αγκαλιάσει τη Θράκη αλλά κινδυνεύει πλέον ολόκληρη η χώρα» σημειώνει ο κ. Αποστόλου, εξηγώντας πως δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου που σήμερα έχει αποδεκατίσει την κτηνοτροφική παραγωγή της Θράκης.  

«Ανάμεσα στις προτάσεις μας είναι και η δημιουργία μιας επιτροπής από έμπειρους για την αντιμετώπιση της ασθένειας και εκπροσώπους από την Ελλάδα τη Βουλγαρία και την Τουρκία ώστε από εδώ και στο εξής να παίρνονται από κοινού προληπτικά μέτρα και να συμβάλει και η Ε.Ε.» επισήμανε ο ίδιος, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν ζωοτροφές αλλά και να αντικαταστήσουν τα θανατωμένα κοπάδια τους. 

«Πρέπει να δοθεί τροφή σε αυτά που απομονώνονται, και φυσικά να υπάρξει αντικατάσταση όσων θανατώνονται και αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων.  Έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κτηνοτροφία ως κλάδος που μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να στηριχθεί γιατί τα προϊόντα ζωικής προέλευσης της Ελλάδας κατέχουν στην παγκόσμια αγορά μιας εξέχουσα θέση και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» υπογραμμίζει ο κ. Αποστόλου, εκτιμώντας πως στην παρούσα φάση η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.  

Όπως μάλιστα σημειώνει, «η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι σίγουροι από την ώρα που παρουσιάζονται κάθε μέρα επεισόδια ότι έχουν σταματήσει οι εστίες. Σήμερα το πρωί είχαμε νέο κρούσμα στον Έβρο. Μιλάμε πλέον για μια επιδημία». Παράλληλα, εξηγεί πως στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται η καταβολή μεγαλύτερων χρηματικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους τόσο για την αγορά ζωοτροφών όσο και για την αντικατάσταση των κοπαδιών τους, εξηγώντας πως «σε πρώτη φάση μπορεί να δοθεί το 50% της αποζημίωσης για την αντικατάσταση των κοπαδιών και το άλλο 50% αμέσως μετά την αντικατάσταση των ζώων. Έτσι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα όπου κάποιοι θα παίρνουν λεφτά και δεν θα αγοράζουν εκ νέου ζώα». 

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να συμπεριληφθεί στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και η καταβολή ενός επιδόματος στις πληγέντες οικογένειες των κτηνοτρόφων μέχρι να τους επιτραπεί και να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα κοπάδια τους, με τη μορφή επιδόματος ανεργίας. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως εάν οι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και επαφές σε όλα τα επίπεδα αλλά και η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη δεν αποφέρουν καρπούς, οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της χώρας την αντικατάσταση του Υπουργού. Κάτι που όπως φάνηκε βρήκε σύμφωνα και τον κ. Αποστόλου, ο οποίος μάλιστα τόνισε την ανάγκη «πίεσης από τη λαϊκή βάση» για τη διεκδίκηση εξεύρεσης λύσης στα υπάρχοντα προβλήματα. 

Ταυτόχρονα ο κ. Αποστόλου σχολιάζοντας την πώληση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς ανέφερε πως «η διαδικασία αγγίζει τα όρια του σκανδάλου».  



Δεν υπάρχουν σχόλια