GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χαμένοι στις αποδείξεις για άλλη μια φορά οι φορολογούμενοι

-Σχεδιάζουν εξαίρεση για όσες παίρνουμε από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα -Γιατί μπορεί να τρέχουμε τελευταία στιγμή για να συμπληρώσουμ...

-Σχεδιάζουν εξαίρεση για όσες παίρνουμε από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα
-Γιατί μπορεί να τρέχουμε τελευταία στιγμή για να συμπληρώσουμε το απαραίτητο ποσό
-Ποια πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου

Μπορεί η μείωση του αριθμού αποδείξεων, που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι το 2014, να προκαλεί ανακούφιση, ωστόσο το νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για τα εισοδήματα του 2014, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος, αντί 25% που ισχύει σήμερα. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς.

Για παράδειγμα, για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται το 2014 αποδείξεις ύψους 2.000 ευρώ.

Με το νέο σύστημα στοχευμένων αποδείξεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για παράδειγμα από συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, γιατρούς, μπαρ και ταβέρνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να εξαιρεθούν συγκεκριμένες αποδείξεις, όπως αυτές που παίρνουμε από βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ, ώστε να πέσει το βάρος σε άλλα επαγγέλματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι αν τεθούν οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, εκτός συστήματος, πολλοί φορολογούμενοι, θα βρεθούν ξαφνικά με λιγότερες αποδείξεις.

Το σενάριο είναι εφιαλτικό, καθώς μεγάλο μέρος του εισοδήματος, ξοδεύεται σε καύσιμα και τρόφιμα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα ανακοινωθούν οι αποδείξεις, οι οποίες θα "μετράνε" στην εφορία, έτσι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τις μαζεύουν όλες και να μάθουν στο τέλος, ποιες πρέπει να κρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια