GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπογράφουν νέα κλαδική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

-Θα προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015 Σήμα αισιοδοξίας στην αγορά εργασίας που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τ...

-Θα προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015

Σήμα αισιοδοξίας στην αγορά εργασίας που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια φέρνει η νέα κλαδική σύμβαση -η πρώτη μέσα στο μνημόνιο - που υπογράφουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους και  προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά όλες τις ειδικότητες -και τους 130.000 εργαζόμενους στον χώρο-, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν υπογράψει μειώσεις της τάξεως του 15%.

Με την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης η ξενοδοχοϋπάλληλοι αποφεύγουν τις παρενέργειες της μετενέργειας που θα οδηγούσε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μεγάλη μείωση αποδοχών και απώλειες κεκτημένων εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 

«Η έστω και συμβολική αύξηση του 1% έχει τη δική της αξία αφού δίνει ελπίδα και σε άλλους κλάδους ότι μπορούν να συμφωνήσουν για να διατηρηθούν οι συλλογικές ρυθμίσεις»   δήλωσε ο Παναγιώτης Προύτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επιστιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια