GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έρχεται παράταση στα τέλη – Αδιαχώρητο στις τράπεζες και τις εφορίες ... πριν ανοίξουν!

- 1.500.000 πολίτες δεν είχαν πληρώσει τα τέλη μέχρι χθες - Λόγω αργιών και Παρασκευής με τις εφορίες κλειστές η παράταση θα πάει ως την...

- 1.500.000 πολίτες δεν είχαν πληρώσει τα τέλη μέχρι χθες
- Λόγω αργιών και Παρασκευής με τις εφορίες κλειστές η παράταση θα πάει ως την επόμενη εβδομάδα
- Καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμη από το υπουργείο που στέλνει τους πολίτες για ώρες στην ουρά

Δυο παράλληλες, τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας, των κλειδαρίθμων και των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η μια ξεκινάει απ' το γκισέ της τράπεζας και η άλλη απ' εκείνο της εφορίας.

Μέχρι και χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα 5,5 εκατομμύρια των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μόνο τα 4 εκατομμύρια είχαν προσέλθει για να πληρώσουν ενώ ακόμη 100.000 προτίμησαν να καταθέσουν πινακίδες.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες μόνο περίπου 35.000 πολίτες προτίμησαν να βγάλουν σε ακινησία το αυτοκίνητο από το να πληρώσουν τα τέλη.

Δεν θα υπάρξει παράταση, λέει επίσημα το υπουργείο 
Ωστόσο με το πρόστιμο να είναι τσουχτερό και να ισούται με το διπλάσιο των τελών σήμερα αναμένεται να επικρατήσει στις τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. Το αδιαχώρητο.

Ήδη από τα ξημερώματα ή για την ακρίβεια πριν ξημερώσει ξεκίνησε η αναμονή. Η εικόνα όμως στις τράπεζες είτε για την κατάθεση πινακίδων, είτε για τον κλειδάριθμο είναι απίστευτη. Οι ουρές άρχισαν να μεγαλώνουν με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν πριν ανοίξουν οι πόρτες.

Επίσημη ανακοίνωση για κάποια παράταση δεν έχει γίνει. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί όπως πάντα την τελευταία στιγμή και αφού οι πολίτες έχουν περάσει ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας.

Ως προς τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν τίθεται ζήτημα, αφού αυτά καταγράφονται ως και τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Έτσι η παράταση από πολλούς θεωρείται δεδομένη αν και προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι δεν θα υπάρξει παράταση.

Εάν όπως όλα δείχνουν δοθεί τελικά η παράταση λόγω του ωραρίου των εφοριών και ειδικά λόγω του ότι την Παρασκευή δεν εξυπηρετούν το κοινό τότε μιλάμε για μια παράταση που θα φτάνει ως και την επόμενη εβδομάδα.

Για όσους έχουν το κουράγιο να πάνε σήμερα και να περιμένουν στην ουρά καλό είναι να γνωρίζουν ότι η εξυπηρέτηση, λόγω της ημέρας, στις τράπεζες θα είναι ως τις 12:30.

Για όσους καταθέτουν τις πινακίδες τους η εφορία ζητά:
- Δήλωση ακινησίας.
- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
- Πινακίδες
- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
- Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια