GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χτύπησε και φέτος το κουδούνι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ξάνθης!

-Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών πέρσι. Άρχισε ήδη και φέτος να εκδηλώνεται ενδιαφέρον  -Λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά των καθηγητών ...

-Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών πέρσι. Άρχισε ήδη και φέτος να εκδηλώνεται ενδιαφέρον 
-Λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά των καθηγητών της πόλης 

Τις πόρτες του άνοιξε για ακόμη μια χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί από εθελοντές καθηγητές στην Ξάνθη που προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία δωρεάν σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο.     

«Περιμέναμε αρχικά γιατί είχε πει το Υπουργείο ότι θα λειτουργήσει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας φέτος, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο» αναφέρει η κα Μαρία Λουκοπούλου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, εξηγώντας πως τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές της Γ’ Λυκείου και όσους δίνουν πανελλαδικές. «Τόσο η Τεχνολογική όσο και η Θετική Κατεύθυνση έχουν συμπληρωθεί από μαθήματα, μένει μόνο η Θεωρητική να συμπληρωθεί και να προσφέρουμε όλα τα μαθήματα» προσθέτει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας πως τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και όσοι έχουν λάβει ήδη Απολυτήριο Λυκείου και απλώς επιθυμούν να δώσουν ξανά πανελλαδικές. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης, από τις 3.00 το μεσημέρι και διαρκούν για 2,5 περίπου ώρες, ενώ ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους μαθητές. «Υπάρχει μια απογοήτευση σε πολλά παιδία όσον αναφορά το σχολείο. Είναι από ότι καταλαβαίνω το κλίμα πάρα πολύ άσχημο και επηρεάζει πολλά παιδία. Κάποια παιδία πρέπει να περάσουν εδώ γύρω αλλιώς δεν μπορούν να πάνε να σπουδάσουν ενώ άλλοι το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν μπορούν να πάνε να σπουδάσουν» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Λουκοπούλου, ενώ συμπληρώνει πως «εκτός από το κοινωνικό φροντιστήριο σε κάθε σχολείο οι συνάδελφοι οργανώνουν μαθήματα για να ενισχύσουν παιδιά που έχουν προβλήματα».

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πραγματοποιούνται σε αίθουσες χωρίς θέρμανση, κάτι που όπως ωστόσο επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, δεν είναι πρόβλημα μιας και «οι αίθουσες διατηρούν τη θερμότητα από τις πρωινές ώρες που είναι αναμμένα τα καλοριφέρ, ενώ τις βλέπει και ο ήλιος τις ώρες που γίνονται τα μαθήματα».    

Δεν υπάρχουν σχόλια