GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Η ανορθόγραφη πινακίδα που σκοτώνει! Ξύλα για… τζάκη

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζει κανείς λάθη στην ορθογραφία ή στη σύνταξη σε πινακίδες, διαφημιστικά έντυπα ή ακόμη, ακόμη και σ...

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζει κανείς λάθη στην ορθογραφία ή στη σύνταξη σε πινακίδες, διαφημιστικά έντυπα ή ακόμη, ακόμη και σε συνθήματα σε τοίχους και κολόνες, ωστόσο κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις… βγάζουν μάτι! 

Μια εξ αυτών και η πινακίδα που συναντά κανείς σε γνωστό δρόμο της Ξάνθης, λίγα μόλις στενά από το κέντρο της πόλης και η οποία διαφημίζει την πώληση καυσοξύλων.

Φυσικά δεν πρόκειται για απλά ή συνηθισμένα καυσόξυλα, μιας και αυτά προορίζονται – σύμφωνα πάντα με την πινακίδα – για τζάκη. 

Προφανώς, εάν δεν πρόκειται για κάποιο ευφυέστατο διαφημιστικό τρικ που κεντρίζει το ενδιαφέρον των περαστικών, τότε ο συντάκτης και δημιουργός της πινακίδας μπορεί απλώς να πίστεψε ότι το τζάκι στον πληθυντικό αριθμό είναι απλώς τα… τζάκη.   

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πινακίδα φαίνεται πως πετυχαίνει το σκοπό της, καθώς σε κάνει θες δεν θες και να την δεις – είναι άλλωστε και ιδιαίτερα μεγάλη – αλλά πολύ δε περισσότερο μένει χαραγμένη στο μυαλό σου και σε κάνει να προβληματιστείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια