GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιτέθηκαν σε εφοριακούς στο παζάρι της Ξάνθης όταν πήγαν για έλεγχο!

-Καταδικάζουν την επίθεση οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης  -Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια εκ των ελεγκτών εφοριακών  Ένα πρωτοφ...

-Καταδικάζουν την επίθεση οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης 
-Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια εκ των ελεγκτών εφοριακών 

Ένα πρωτοφανής περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία εμπορίου της Ξάνθης, χώρο όπου πραγματοποιείται το παζάρι της πόλης, όταν δύο εφοριακοί λίγο προπηλακίστηκαν επειδή επιχείρησαν να βεβαιώσουν παράβαση. 

Συνεργείο ελέγχου αποτελούμενο από δυο εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης διενεργώντας προγραμματισμένο προληπτικό έλεγχο του Κ.Φ.Α.Σ. στο παζάρι της Ξάνθης διαπίστωσε παράβαση μη έκδοσης απόδειξης λιανικής πώλησης από έμπορο που πωλούσε φρούτα.

Ωστόσο ο… παραβάτης επιτέθηκε στο συνεργείο ελέγχου αρπάζοντας τον υπηρεσιακό φάκελο από τα χέρια της ελέγκτριας με σκοπό να σκίσει τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελέγχου. 

Η κατάσταση βγήκε άμεσα εκτός ελέγχου, ωστόσο ένας ηλικιωμένος άνδρας παρενέβη και πήρε από τα χέρια του εμπόρου τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελέγχου. Το περιστατικό όμως δεν έλαβε τέλος, με τον έμπορο να επιτίθεται φραστικά και να απειλεί τους δύο ελεγκτές απαιτώντας μάλιστα να μην καταγράψουν την παράβαση, ενώ τους συνέστησε σε έντονο ύφος να μην ξαναπατήσουν στο παζάρι, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης.  

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο επόπτης ελέγχου ο οποίος βρέθηκε κοντά στο συνεργείο ελέγχου ενώ κλήθηκε και κατέφτασε η Αστυνομία. 

«Με αφορμή το γεγονός αυτό εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας και συγχρώνως καταδικάζουμε το συμβάν. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων μας, που συμμετέχουν σε συνεργεία προληπτικού ελέγχου από κάθε είδους επιθέσεις, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνάδελφοι μας αυτοί αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. 

«Επιπλέον θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι εφοριακοί που συμμτέχουν στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου δεν έχουν επιπλέον αμοιβή ούτε κάλυψη εξόδων μετακίνησης και πολλές φορές αδυνατούν να κάνουν χρήση της άδειας που προβλέπεται εξ αιτίας του μεγάλου όγκου εσωτερικής εργασίας που έχουν να διαχειριστούν παράλληλα με τη συμμετοχή τους στον προληπτικό έλεγχο. Με δεδομένες τις προαναφερόμενες αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι εφοριακοί υπάλληλοι να επιτελέσουν το υπηρεσιακό τους έργο θα πρέπει τουλάχιστον να διασφαλίζεται στοιχειωδώς η ασφάλεια τους, η εργασιακή και προσωπική τους αξιοπρέπεια, καθώς και το κύρος της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια