GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ

-Νέα γενική συνέλευση στις αρχές του 2014, με θέμα την ΑΜΚ κατά άλλα 8 εκατομμύρια Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ κατά ...

-Νέα γενική συνέλευση στις αρχές του 2014, με θέμα την ΑΜΚ κατά άλλα 8 εκατομμύρια

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ κατά 2 εκατομμύρια ευρώ προχώρησε τη Δευτέρα η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, ενώ προαναγγέλθηκε ακόμη μια αύξηση στις αρχές του 2014, της τάξεως των 8 εκατομμυρίων ευρώ.   

Υπενθυμίζεται πως μετά και την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, οι οποίες μειώθηκαν από 90 εκατομμύρια ευρώ σε 15 εκατομμύρια, η εταιρία υποχρεούται μέσα σε έναν χρόνο να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατομμύρια ευρώ. 

Συνολικά λοιπόν υπολογίζεται πως μέχρι τις αρχές του 2014, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου οπότε και ορίστηκε η σύγκλιση νέας γενικής συνέλευσης, συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν στην εταιρία, τα οποία σύμφωνα με αναφορές στο Τύπο θα καλύψουν παλαιές υποχρεώσεις τις εταιρίας και θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού σχεδίου της εταιρίας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της εταιρίας στο ειδησεογραφικό site Voria.gr από το νέο έτος θα παρουσιαστούν νέα προϊόντα τα οποία ετοιμάζεται να λανσάρει η ΣΕΚΑΠ. 

Στις 31/12/2012 το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανερχόταν σε 11.015.718 ευρώ, ενώ η καθαρή της θέση ήταν αρνητική. Εάν οι μικρότεροι μέτοχοι δεν συμμετάσχουν στην αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατ. ευρώ, το ποσό θα καλυφθεί από την Donskoy Tabac του Ιβάν Σαββίδη. Σημειώνεται ότι η Donskoy ελέγχει το 84,6% των μετοχών της εταιρείας, ποσοστό 8,4% ανήκει στο Συνεταιρισμό των Εργαζομένων και το υπόλοιπο 7% σε Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών.

Η βιομηχανία συνεχίζει να λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς, παρότι οι σχέσεις με το Σωματείο Εργαζομένων δεν έχουν ακριβώς εξομαλυνθεί, μιας και εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές των εργαζομένων κατά της διοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια