GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόεδρος ΟΣΕΓΟ για τη ΣΕΚΑΠ: «Μήπως η τράπουλα είναι σημαδεμένη;» (+VIDEO)

-«Δεν μπορεί να μην παρεμβαίνει ο Αλέξανδρος Κοντός» σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ -Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο το πρωί της Δε...

-«Δεν μπορεί να μην παρεμβαίνει ο Αλέξανδρος Κοντός» σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ
-Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο το πρωί της Δευτέρας 

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, κατά του κύματος των απολύσεων και της διαθεσιμότητας που πλήττει την καπνοβιομηχανία, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, που βρέθηκε στην πόλη της Ξάνθης και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, το πρωί της Δευτέρας. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη ΣΕΚΑΠ, την οποία χαρακτήρισε ομιχλώδη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δεσμεύσεις της ΣΕΚΕ για διασφάλιση των θέσεων εργασίας κατά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας στον νέο επενδυτή. 

«Δεν μπορεί να μην παρεμβαίνει ο Κοντός»
Τη στήριξη του βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού στις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για την αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί στη ΣΕΚΑΠ ζήτησε ο κ. Παλαιολόγου, τονίζοντας αρχικά πως «άνθρωποι από εδώ από την Ξάνθη που ξέρουν πολύ καλά τον αγροτικό τομέα αφήνουν έρμαια τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ», για να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως αναφέρεται στον κ. Κοντό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχω πρόβλημα να πω και όνομα, είναι ο κ. Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος ξέρει το αγροτικό καλύτερα απ’ όλους αυτή τη στιγμή ζητάμε τη στήριξή του. δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα στην Ξάνθη και να μην έχει πάρει θέση». Σχολιάζοντας μάλιστα δηλώσεις του τελευταίου ότι δεν εκκλήθηκε από τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να συνδράμει, ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ σημείωσε πως «για να μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι εμείς ανοίγουμε από σήμερα ένα διάλογο με όλους τους φορείς και αυτούς που ειλικρινά θέλουν να βοηθήσουν καλοπροαίρετα να κάτσουμε να συζητήσουμε».   

Προεκτάσεις σε όλη την τοπική κοινωνία 
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΟΣΕΓΟ το θέμα της ΣΕΚΑΠ δεν περιορίζεται απλώς και μόνο στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας αλλά επεκτείνεται σε όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης. «Με θλίψη μου ήρθα στην Ξάνθη για μια επιχείρηση που την είχαμε στα πρότυπο στην Ομοσπονδία που φτάσαμε σήμερα στο σημείο να βρισκόμαστε έξω από το εργοστάσιο και να διεκδικούμε την εργασία» ανέφερε ο κ. Παλαιολόγου, προσθέτοντας πως «πριν από έξι μήνες υπήρχαν ρητές δηλώσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και με το καλημέρα του νέου επενδυτή έχουμε απολύσεις και μάλιστα απολύσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». 

Από τα βέλη του προέδρου της ΟΣΕΓΟ δεν γλίτωσε ούτε η ΣΕΚΕ, για την οποία τόνισε πως «άλλες ήταν οι δεσμεύσεις της ΣΕΚΕ για τη μεταβίβαση των μετοχών και άλλα βλέπουμε τώρα, και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαστε με το νέο έτος. Αυτά που έλεγαν πριν μεταβιβαστούν οι μετοχές τα έλεγαν για να καθησυχάσουν τον κόσμο ή για να μας κοροϊδέψουν; Το μόνο που ζητάμε είναι εργασία και αμοιβή γι’ αυτήν». 

Σημαδεμένη η τράπουλα; 
Κληθείς να σχολιάσει το κύμα των απολύσεων που πλήττει πλέον την καπνοβιομηχανία, αλλά και τη γενικότερη στάση της διοίκησης απέναντι στους εργαζομένους, ο κ. Παλαιολόγου τόνισε πως «μετά τη ΣΕΒΑΘ και την ΕΒΖ ήρθε η σειρά της ΣΕΚΑΠ και αυτό έχει παρενέργειες σε όλη την τοπική κοινωνία, θα χαθούν και θέσεις εργασίας αλλά και χρήματα από την αγορά. Εμείς μεταφέραμε το θέμα της ΣΕΚΑΠ σε όλα τα κόμματα, στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες και όλοι δεσμεύτηκαν ότι θέλουν να στηρίξουν την Περιφέρεια, γιατί είναι εθνικό το θέμα, αλλά δυστυχώς είμαστε μόνοι μας».
Μάλιστα ο ίδιος διερωτήθηκε εάν «είναι μια σημαδεμένη τράπουλα και εμείς είμαστε έρμαια στην τύχη μας». Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος ενός εκ των δύο Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ κ. Κώστας Γαβριηλίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης. 

Ο τελευταίος μάλιστα επισήμανε πως «οι απολύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Περιμέναμε τον Σαββίδη να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και βλέπουμε αντ’ αυτού ένα μίσος προς τους εργαζόμενους, λες και κάποιος τον έχει βάλει και λες και φταίνε οι εργαζόμενοι για όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια ή γίνονται στη ΣΕΚΑΠ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια