GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επαναχορηγήθηκαν οι άδεις λειτουργίας σε Ερμή, Αερικό και Τυφλόμυγα

-Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης  Στην επαναχορήγηση των αδειών λειτουργίας τριών καφέ ...

-Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης 

Στην επαναχορήγηση των αδειών λειτουργίας τριών καφέ μπαρ της πόλης, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί μετά από βεβαίωση υγειονομικών παραβάσεων, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης. 

Πρόκειται για τρία καταστήματα της Παλιάς Πόλης και πιο συγκεκριμένα τον Ερμή, την Τυφλόμυγα και το Αερικό, οι άδειες των οποίων είχαν ανακληθεί λόγω αυθαίρετης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.  Όπως έγινε γνωστό οι ως άνω επιχειρήσεις είχαν συμμορφωθεί στα όσα ορίζονται από τις άδειες λειτουργίας τους και ως εκ τούτου η αρμόδια υπηρεσία εισηγήθηκε στα μέλη της Επιτροπής την επαναχορήγηση των αδειών. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως οι επιχειρηματίες είχαν προσφύγει και δικαστικώς παγώνοντας πρακτικά τη σφράγιση των καταστημάτων τους όλο αυτό το διάστημα. Οι άδειες χορηγήθηκαν ξανά με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, με τον επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, κ. Νίκο Ανταμπούφη, να ψηφίζει υπέρ της χορήγησης της άδειας στο Αερικό, ωστόσο κράτησε διαφορετική στάση στα άλλα δύο καφέ μπαρ, ήτοι τον Ερμή και την Τυφλόμυγα, επικαλούμενος την προσωπική του επαφή με τα εν λόγω καταστήματα και το τι έχει διαπιστώσει ο ίδιος στην πράξη για τη συμμόρφωση ή μη των επιχειρήσεων αναφορικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. 

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων δεν προβλέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, κάτι στο οποίο θα πρέπει να συμμορφωθούν οι επιχειρηματίες αν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την οριστική ανάκληση των αδειών τους.  

Πονοκέφαλος τα χριστουγεννιάτικα bazaar
Στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν να αποφανθούν σχετικά με την παραχώρηση ή μη χώρου για την υλοποίηση χριστουγεννιάτικων bazaar από διάφορους φορείς της περιοχής, διαδικασία που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και «πονοκέφαλο» στα μέλη του οργάνου. 

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή αίτημα σχολικής μονάδας της πόλης, η οποία ζήτησε την παραχώρηση τμήματος επί της οδού Δαγκλή, για ένα χριστουγεννιάτικο bazaar, με τα μέλη τελικώς να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρέπει να οριστεί μια συγκεκριμένη περιοχή επί της οδού Ηρώων η οποία θα χρησιμοποιείται για αντίστοιχες εκδηλώσεις. 

Την πρόταση κατέθεσε ο κ. Μανόλης Φανουράκης και τελικώς αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια