GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εντατικοί έλεγχοι για το κάπνισμα στα καφέ της Ξάνθης από την ΕΛ.ΑΣ.

-Πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε ανυπάκουο πελάτη και κάθε ανυπάκουο επιχειρηματία  Σε σχετικές προειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες καφέ...

-Πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε ανυπάκουο πελάτη και κάθε ανυπάκουο επιχειρηματία 

Σε σχετικές προειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της Ξάνθης προχώρησε η Αστυνομία ενόψει των εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή ή μη του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος οι οποίοι ήδη υλοποιούνται. 

Όπως είναι γνωστό το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους έχει απαγορευτεί και δια νόμου, ενώ η επίβλεψη της τήρησης ή μη της σχετικής νομοθεσίας αποτελούσε αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας. Πλέον και με την κατάργηση των Δημοτικών Αστυνομιών, η ευθύνη αυτή, μεταξύ άλλων, πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία η οποία προχωρά πλέον σε ελέγχους. 

Τα καφέ μπαρ της πόλης έχουν προειδοποιηθεί για αυτή την εξέλιξη, καθώς σε περίπτωση που κάποιος καπνιστής «συλληφθεί» επ’ αυτοφώρω να καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ αντίστοιχο πρόστιμο βεβαιώνεται και σε βάρος του επιχειρηματία. 

Η έλλειψη ελέγχου όλο αυτό το διάστημα εφαρμογής του νόμου είχε δημιουργήσει ένα σχετικό αίσθημα ασφάλειας στους παραβάτες, το οποίο τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως έχει υποχωρήσει. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως πολλά καταστήματα της πόλης όταν κάποιος καταναλωτής ζητά να καπνίσει του εφιστούν την προσοχή, αρνούμενα ακόμη και την παραχώρηση σχετικών ευκολιών, που μέχρι πρότινος παρείχαν (τασάκια, αυτοσχέδια τασάκια). Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τις επισημάνσεις συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό, παίζοντας στην κυριολεξία με τη φωτιά τόσο οι ίδιοι όσοι και οι πελάτες, εμμένοντας στο να καπνίζουν παρά τις αντίστοιχες απαγορεύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια