GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Γαβριηλίδης: «Μας παραμύθιασαν. Τα έλεγαν μεγάλα και τρανά για τη ΣΕΚΑΠ»

-Δέχτηκαν πιέσεις οι εργαζόμενοι από… τρίτους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις (;) «Παραμυθιαστήκαμε, στα το λέω ωμά. Τον Μάιο ο κ...

-Δέχτηκαν πιέσεις οι εργαζόμενοι από… τρίτους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις (;)

«Παραμυθιαστήκαμε, στα το λέω ωμά. Τον Μάιο ο κ. Ταρενίδης μας τα έλεγε μεγάλα και τρανά, ότι έρχεται η ανάπτυξη, ότι υπάρχει όρος στη μεταβίβαση των μετοχών για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις» με αυτή τη του φράση περιέγραψε τα συναισθήματα των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ ο πρόεδρος ενός εκ των δύο Σωματείων κ. Κώστας Γαβριηλίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

«Μας είχαν πει ότι διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Αυτό μάλιστα είχε ειπωθεί και δια βήματος της Γενικής Συνέλευσης από τον κ. Ταρενίδη. Έχουμε ζητήσει τα πρακτικά και ακόμη δεν μας έχουν δοθεί. Στη συνέχεια από πλευράς της ΑΤΕ μας είχαν πει για αόριστες θέσεις εργασίας και σήμερα που μιλάμε έχουν χαθεί πάνω από 50 θέσεις εργασίας στη ΣΕΚΑΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχουν αναφορές από πλευράς των εργαζομένων πως δέχθηκαν πιέσεις, «δια τηλεφώνου», από τρίτα πρόσωπα ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.    

«Αυτοί που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις παρέμειναν στη ΣΕΚΑΠ και όσοι δεν υπέγραψαν είναι απολυμένοι και σε διαθεσιμότητα. Ακούστηκαν ότι δέχθηκαν κάποιοι τηλέφωνα και τους πίεσαν. Σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει κάποιο τέτοιο τηλέφωνο και όταν ρωτήθηκε σχετικώς η διοίκηση, το διέψευσε» επισήμανε ο ίδιος, εξηγώντας πως από το 2000 μέχρι και πριν από περίπου δύο χρόνια εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στη θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, τη Bio, απασχολούνταν στην πρώτη και πληρώνονταν από τη δεύτερη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντίστοιχη δανειακή σύμβαση.   

«Οι συνάδελφοι εργάζονταν στη ΣΕΚΑΠ αλλά δεν υπήρχαν συμβάσεις δανεισμού. Η νομική μας σύμβουλος μας συμβούλευσε το 2011 να προχωρήσουμε σε τέτοιες συμβάσεις, πράγμα που και έγινε» προσθέτει ο κ. Γαβριηλίδης. 

Η σχέση εργαζομένων και διοίκησης όπως είναι γνωστό βρίσκονται σε τεταμένο σκοινί το τελευταίο διάστημα, με τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών να έχουν πέσει στο κενό και τις διαφορές να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων πλέον. Το Σάββατο ο ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ κ. Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην Ξάνθης πραγματοποιώντας μια συνάντηση αστραπή με διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, με τους εργαζόμενους να έχουν εκφράσει την επιθυμία να πραγματοποιήσουν συνάντηση μαζί του, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη ποτέ.  

«Εμείς όλο το 24ώρο ήμασταν και είμαστε σε αναμονή εδώ και τόσους μήνες. Το θέμα είναι ότι ήρθε απ’ ότι γνωρίζουμε, μίλησε σε κάποιους προϊσταμένους και έφυγε. Για ακόμη μια φορά είδαμε ότι δεν υπολογίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων Πιστεύω ότι και εμείς θα κερδίζαμε και ο ίδιος θα κέρδιζε από εμάς εάν γινόταν η συνάντηση» σχολιάζει ο κ. Γαβριηλίδης, εξηγώντας πως «εμείς θέλαμε να συζητήσουμε για το κατά πόσο είναι ενημερωμένος για την εικόνα εδώ και από εκεί και πέρα δεν έκρινε σωστό να συναντηθεί μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια