GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καυγάς… με άρωμα γυναίκας στο Επιμελητήριο Ξάνθης! (+VIDEO)

-Μάταια ζητούσε τον λόγο η κα Ελένη Κίτσου για να απαντήσει στην Ανθή Παναγιώτου  -Και όλα αυτά υπό τον μανδύα… της διαφάνειας στη διαχ...

-Μάταια ζητούσε τον λόγο η κα Ελένη Κίτσου για να απαντήσει στην Ανθή Παναγιώτου 
-Και όλα αυτά υπό τον μανδύα… της διαφάνειας στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 

Καυγάς με άρωμα γυναίκας ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, και πριν τη συζήτηση των εντός ημερησίας θεμάτων, με αφορμή την πρόταση που είχε καταθέσει η κα Ελένη Κίτσου στην προηγούμενη συνεδρίαση του Οργάνου αναφορικά με τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ελέγχει τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που χειρίζεται το ΕΒΕ. 

Όπως είναι γνωστό,  η κα Κίτσου ζήτησε από το σώμα να αποφανθεί για τη δημιουργία μιας Επιτροπής, που θα ελέγχει τα προγράμματα που επιλέγει να εκπονήσει το Επιμελητήριο αλλά και το που δαπανούνται οι πόροι των προγραμμάτων αυτών. Πρόταση ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα. 

Απάντηση επί προσωπικού… 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ΕΒΕ τη Δευτέρα το απόγευμα η υπεύθυνη διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανθή Παναγιώτου ζήτησε και έλαβε τον λόγο απαντώντας επί προσωπικού στην κα Κίτσου, την οποία κατηγόρησε για βάναυση επίθεση. 

«Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και αμείβομαι με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Ως εκ τούτου η δουλεία μου νομικά και ουσιαστικά είναι η επιχείρησή μου. Με τα όσα είπατε στο προηγούμενο Δ.Σ. αλλά και στη συνέχεια στα ΜΜΕ δυσφημίζεται την επιχείρησή μου» σημείωσε η κα Ανθή Παναγιώτου από το βήμα του Επιμελητηρίου. Μάλιστα η ίδια εξήγησε, όπως ισχυρίστηκε, τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα προγράμματα τα οποία θα διαχειριστεί το Επιμελητήριο, σημειώνοντας πως «ούτε εγώ ούτε το ΕΒΕΞ δεχόμαστε μια βροχή προτάσεων».

Η ίδια χαρακτήρισε τη διαδικασία επιλογής των προγραμμάτων χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. «Τη συγκεκριμένη περίοδο συνεργάζομαι με το ΕΒΕ και εάν συνεργαζόμουν με άλλον φορέα θα υλοποιούσα τα συγκεκριμένα προγράμματα με άλλον φορέα, τα προγράμματα δεν προκηρύσσονται αποκλειστικά για εκτέλεση από τα ΕΒΕ και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους αναδόχους» πρόσθεσε η κα Παναγιώτου, η οποία σημείωσε πως η οποία μομφή επί την Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αφορά την ίδια προσωπικά ως υπεύθυνη.  

«Επειδή φέρω τον τίτλο της υπεύθυνης διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όλες αυτές οι μομφές απευθύνονται στο πρόσωπό μου. Να σας υπενθυμίσω ότι η σχέση εργασίας μου με το ΕΒΕ είναι ορισμένου χρόνου. Όταν μου έχετε κολλήσει τη ρετσινιά για σκιές στη διαχείριση πως θα μπορέσω εγώ να συνεχίσω μετά σε άλλη δουλεία;» συμπλήρωσε η κα Παναγιώτου, ζητώντας από την κα Κίτσου να «αναγνωρίσει το λάθος που έκανε με μια γραπτή δήλωση» στην οποία θα διατυπώνεται σε σαφήνεια εάν οι δηλώσεις περί σωστής διαχείρισης των προγραμμάτων αναφέρεται στην ίδια. 

Και μετά σιωπή! 
Αμέσως μετά την τοποθέτηση της κα Παναγιώτου η κα Ελένη Κίτσου ζήτησε τον λόγο ώστε να απαντήσει, με τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Στέλιο Μωραΐτη να θεωρεί το θέμα λήξαν και να μην της δίνει τον λόγο. 

«Δεν θέλετε απάντηση κύριε Πρόεδρε; Εγώ αναφέρθηκα στο Δ.Σ. και όχι στο όνομα της κ. Παναγιώτου. Μου αφαιρείται τον λόγο» ψέλλισε η κα Κίτσου, τη στιγμή που ο κ. Μωραΐτης της ζητούσε να είναι πολύ προσεκτική όταν αναφέρεται «σε συνεργάτιδά του», όπως σημείωσε. 

Η στάση φυσικά αυτή του προεδρείου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. «Είχα υποσχεθεί ότι θα έρθει η κα Παναγιώτου και δώσει εξηγήσεις γιατί ήταν απούσα στο προηγούμενο συμβούλιο και το θέμα για μένα είναι λήξαν. Εσείς μιλήσατε στο προηγούμενο Δ.Σ. με απούσα την κα Ανθή. Δεν θα κάνουμε εδώ κουτσομπολιό εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια