GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Παπαθανασίου της ΔΗΜΑΡ – Αναζητώντας τον τρίτο πολιτικό πόλο

 -Εκλογές στη ΔΗΜΑΡ Ξάνθης για την ανάδειξη συνέδρων -12 με 15 Δεκεμβρίου το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα  Στην...

 -Εκλογές στη ΔΗΜΑΡ Ξάνθης για την ανάδειξη συνέδρων
-12 με 15 Δεκεμβρίου το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα 

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η τοπική οργάνωση με στόχο να παρουσιάσει τόσο στα μέλη του κόμματος όσο και στον Τύπο τις θέσεις του κόμματος.   

Μέλη και φίλοι της ΔΗΜΑΡ συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, ώστε να συζητήσουν επί των θέσεων τους για το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 12 έως και τις 15 Δεκεμβρίου, στον θεματικό άξονα του οποίου θα βρεθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η θέση της ΔΗΜΑΡ σε αυτές, καθώς και για να εκλέξουν συνέδρους.  

«Μέσα από το Συνέδριο επιδιώκουμε να συμφωνήσουμε ως κόμμα και να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση και ως προς την πρόταση της κυβέρνησης και ως προς αυτή της αντιπολίτευσης, η οποία κινείται στα όρια του αριστερού λαϊκισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας πως βασικά στοιχεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι η επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων, η αντικατάσταση αναποτελεσματικών μέτρων, η χρηματοοικονομική στήριξη στην αγορά και η μείωση του χρέους με στόχο την παραγωγή. 

«Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν κόμματα και προσωπικότητες και θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά στην κοινωνία, υπερβαίνοντας την καρικατούρα του δικομματισμού, που στην προκειμένη περίπτωση ακούει στο όνομα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος, εξηγώντας πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος στον οποίον θα συμμετέχουν προοδευτικές δυνάμεις από τον χώρο της αριστεράς. «Καλούμε αυτούς που είναι πιο κοντά σε εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο δεύτερος πόλος. Παραμένει σε αριστερά στερεότυπα που οδηγούν σε αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται εξ’ ορισμού, καθώς αυτοπαρουσιάζεται ως κόμμα της κεντροαριστεράς. Ωστόσο είναι μέλος της κυβερνητικής πολιτικής και κάνει επιλογές στρατηγικής σύμπλευσης με τη ΝΔ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου, υπογραμμίζοντας πως όσοι διαφοροποιούνται από αυτές τις δύο πολιτικές, μπορούν να είναι ο τρίτος πόλος, στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ. 

Ερωτηθείς σχετικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη θέση που θα κρατήσει σε αυτές η ΔΗΜΑΡ, ο ίδιος ανέφερε πως «οι τοπικές οργανώσεις είναι αυτές που έχουν αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές, στηρίζοντας ανεξάρτητες κινήσεις με προοδευτικό πρόγραμμα που θα κινούνται σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό».   

Δεν υπάρχουν σχόλια