GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς παρατράγουδα οι εκδηλώσεις του «ΟΧΙ» στην Ξάνθη (+VIDEO)

-Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση  Με σύμμαχο τον καιρό, παρουσία πλήθος κόσμους και χωρίς παρ...

-Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση 

Με σύμμαχο τον καιρό, παρουσία πλήθος κόσμους και χωρίς παρατράγουδα ή άλλα ευτράπελα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη. 

Λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, ενώ εκ των τριών βουλευτών της Ξάνθης το παρών έδωσαν ο κ. Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Αλέξανδρο Κοντό της ΝΔ να απουσιάζει. 

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι και το Δ’ Σώμα Στρατού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, ενώ περιμετρικά της περιοχής όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων υπήρχαν είτε προστατευτικά κιγκλιδώματα είτε σχοινιά. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως «εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Παρακολούθησα από εδώ από την Ξάνθη την παρέλαση και πραγματικά φεύγω με μεγαλύτερο το αίσθημα σιγουριάς και αισιοδοξίας για το μέλλον. Αυτά τα παιδιά, τα νιάτα της πατρίδας μας που σήμερα όλοι μας είδαμε πως παρέλασαν αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για το μέλλον της χώρας μας». 

Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, σχολίασε πως «εμείς με ψηλά το κεφάλι όπως τότε δεν υποκύψαμε και αγωνιστήκαμε και τώρα όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας εκείνη τη θέση που της αρμόζει να έχει. Καμαρώσαμε σήμερα τη μαθητιώσα νεολαία, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα στρατευμένα μας παιδιά, είμαστε περήφανοι για όλα αυτά και αξίζουμε όλοι να ζήσουμε καλύτερες ημέρες. Χρόνια πολλά και ευλογημένα». 

Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού κ. Χρήστος Χαλκίδης, που έδωσε φυσικά το παρών στις εκδηλώσεις, ανέφερε μετά το πέρας αυτών πως «τιμούμε σήμερα τη γενιά του ’40, τη γενιά που πήρε τη σκυτάλη από τους Μακεδονομάχους, τους νικητές των 1ων Βαλκανικών Πολέμων, τους αγωνιστές της Μικρής Ασίας, τη γενιά που ανόρθωσε το έθνος και οδήγησε στη νίκη ενάντια στον φασισμό στην αρχή και στον ναζισμό στη συνέχεια, στα οχυρά, στα βουνά, στις πόλεις, στη θάλασσα και στον αέρα. 

Το προσωπικό του Σώματος με τιμή και αξιοπρέπεια, βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος είναι όρθιο και δίνει τις δυνατότητες στην ηγεσία μας να τους βλέπει όλους στα μάτια και να διαπραγματεύεται με ίσης όρους. Χρόνια πολλά σε όλους». 






















Δεν υπάρχουν σχόλια