GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην Ξάνθη από τον Δήμο!

Τρεις κατοίκους της Ξάνθης βράβευσε το πρωί της Παρασκευής σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 94ων Ελευθέρι...

Τρεις κατοίκους της Ξάνθης βράβευσε το πρωί της Παρασκευής σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 94ων Ελευθέριων της πόλης. 

Πρόκειται για τους κ. Θανάση Μουσόπουλο, Κυριάκο Σταματιάδη και Γιάννη Πατσούρα, οι οποίοι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης έλαβαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό αντίστοιχα. 

Σε μια κατάμεστη από αίθουσα κόσμο και παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης απένειμε τα βραβεία που τους τιμηθέντες φανερά συγκινημένοι να φωτογραφίζονται και να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις.   

Τιμήθηκε για την αθόρυβη φιλανθρωπία του
Για το σιωπηλό φιλανθρωπικό του έργο επί σειρά ετών βραβεύτηκε ο κ. Κυριάκος Σταματιάδης, ο οποίος ενισχύει οικονομικά συλλόγους και πολίτες της Ξάνθης.

«Είναι συγκινητικό ότι υπάρχουν σύλλογοι προσφέρουν και αγαπούν τον τόπο τους εδώ στην Ξάνθη. Το θέμα είναι να θέλει ο άνθρωπος να προσφέρει. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μερικοί και δυστυχώς υψηλά ιστάμενοι παίρνουν, παίρνουν, παίρνουν και δεν χορταίνουν. Εκείνους δεν μπορώ να τους καταλάβω και νομίζω ότι πρέπει να τους εξετάσει ένας ψυχολόγος» σημείωσε ο ίδιος λίγα λεπτά πριν λάβει το βραβείο του. 

«Αν δίνει δέκα, θα πάρεις πίσω εκατό»
Για τη μακροχρόνια προσφορά στους στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό τιμήθηκε ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά σημείωσε, φανερά συγκινημένος, πως «η σημερινή βράβευση για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό και συγκινητικό γεγονός, όπως είναι φυσικό. Αλλά θέλω να σταθώ στη σημασία που έχει η εργασία. Μας δίνει ο Θεός ότι μας δίνει, τα χαρίσματα, αλλά εάν δεν εργαστούμε και κυρίως εάν δεν συνεργαστούμε με άλλους ανθρώπους δεν μπορούμε να έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Εάν εμείς δίνουμε δέκα, θα απολαύσουμε εκατό από την κοινωνία και βέβαια μετά από μια πορεία 40 και χρόνων στον πολιτισμό και την εκπαίδευση αισθάνομαι ικανοποιημένος, ευτυχισμένος, περήφανος γιατί ζω σε μια πόλη που είναι πόλη δημιουργική».

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε πως «δεν είναι μέρα σήμερα για να λέμε τα αρνητικά. Σήμερα γιορτάζουμε την ελευθερία και ο πολιτισμός και η εκπαίδευση είναι οι βασικοί πυλώνες της ελευθερίας. Εάν δώσουμε σε κάποιον χρήματα δεν σημαίνει ότι θα γίνει πιο ευτυχισμένος. Αν τον μάθουμε να εκτιμά την παράδοση και τον πολιτισμό του και εάν τον εκπαιδεύσουμε σίγουρα θα έχει ένα αγαθό διαρκέστερο και σημαντικότερο». 

Καλλώπισε χώρο πρασίνου και τιμήθηκε! 
Για τον εθελοντισμό του τιμήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης ο κ. Γιάννης Πατσούρας, κάτοικος της πόλης που πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να προχωρήσει στον καλλωπισμό ενός χώρου πρασίνου έξω από το σπίτι του. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τον τιμήσει, ώστε η πράξη του αυτή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους δημότες.  

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με τιμά ο Δήμος Ξάνθης σήμερα δια του εκπροσώπου του, του Δημάρχου και εύχομαι αυτό που έχω κάνει εγώ στη γειτονία μου να τα μιμηθούν και άλλοι πολίτες ούτως ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Όσοι περνάνε από εκεί και βλέπουν αυτά που κάνω, είναι εντυπωσιασμένοι και έχουν παραδειγματιστεί και ξεκινάνε να κάνουν κάποια πράγματα» σημειώνει ο ίδιος, ενώ εξηγώντας πως γεννήθηκε μέσα του η επιθυμία να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια σημειώνει πως «εγώ το έκανα για εμένα προσωπικά. Είπα να ομορφύνω τη γειτονιά μου και τον περιβάλλοντα χώρο που είναι μπροστά στο σπίτι του και έτσι το έκανα. Δεν είχα στο μυαλό μου άλλα πράγματα, αλλά μόνο και μόνο για να ομορφύνω τη γειτονία μου». 








Δεν υπάρχουν σχόλια