GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερμής Κασσές: «Τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται» - Περιοδεία στη Θράκη

Στον Έβρο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ερμής Κασσές στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη. Μι...

Στον Έβρο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ερμής Κασσές στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Μιλώντας στο ThrakiToday.com ο κ. Κασσές εξήγησε πως η παρουσία του στην περιοχή σχετίζεται με την απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις με δημοσίους υπαλλήλους, και πολίτες, καταγράφοντας τα προβλήματα της περιοχής.

«Τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται και θέλουμε συμμάχους τους πολίτες σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, όχι απλώς τα συντεχνιακά μας συμφέροντα, για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών όπως είναι η υγεία και η παιδεία τα οποία περνάνε στα χέρια ιδιωτών» σημειώνει ο κ. Κασσές, για να προσθέσει πως πρέπει να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για τον επαναπροσδιορισμό των δημοσίων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών και «να δημιουργηθούν συμμαχίες για την προάσπισή τους. Έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα χαμηλόμισθων και ανέργων και έχουμε χρέος να ασχοληθούμε με όλα αυτά».

Στην περιοδεία του στην περιοχή συνοδεύεται από τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Έβρου κ. Παναγιώτη Τσίρτη αλλά και τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου. 

«Οι δημόσιες υπηρεσίες στον Έβρο κλείνουν η μία πίσω από την άλλη. Φτάσαμε στο σημείο πλέον καθημερινά για μια απλή φορολογική ενημερότητα πολίτες από τον Βόρειο Έβρο να πρέπει να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη» εξηγεί ο κ. Τσίρτσης, για να συμπληρώσει πως «μπορεί προς το παρόν να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ αλλά εμείς δεν εφησυχάζουμε. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεχόμαστε τέτοια μέτρα που υποβαθμίζουν την ίδια την αξιοπρέπεια μας. Είναι γεγονός βέβαια ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αγωνιστεί έτσι όπως θέλει γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση χάνοντας ένα μεροκάματο από την απεργία. Εκτιμώ όμως ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε μπροστά σε αυτό που χάνουμε τι είναι αυτό που θα κερδίσουμε, να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο του διπλανού μας, αλλά αύριο θα έρθει και σε εμάς». 

Παράλληλα ο ίδιος τονίζει πως πέραν των απεργιακών κινητοποιήσεων θα πρέπει να αναζητηθούν και εναλλακτικές μορφές αγώνα και πάλης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «στο παρελθόν όμως όταν βρέθηκαν τέτοιες εναλλακτικές κινητοποιήσεις, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων, αυτοί δεν ήταν σύμμαχοί μας. Σήμερα λοιπόν εμείς του καλούμε όλους να σταθούν στο πλευρό μας γιατί τους θέλουμε συμμάχους δίπλα μας, ξοδεύοντας όχι χρήματα από το μεροκάματό τους αλλά λίγο από τον χρόνο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια