GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θεμελιώθηκε ο Ι. Ν. Αγίου Πολυκάρπου στο Γηροκομείο της Μητρόπολης

-Αφιερωμένος στη μνήμη του νεαρού Αρχιμανδρίτη που απεβίωσε πριν μερικούς μήνες  Στη μνήμη του νεαρού Αρχιμανδρίτη π. Πολυκάρπου είναι...

-Αφιερωμένος στη μνήμη του νεαρού Αρχιμανδρίτη που απεβίωσε πριν μερικούς μήνες 

Στη μνήμη του νεαρού Αρχιμανδρίτη π. Πολυκάρπου είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου που θεμελιώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον χώρο του νεόδμητου Κέντρου Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης. 

Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη ο οποίος το Δεκέμβριο του 2012 και σε ηλικία μόλις 34χρόνων απεβίωσε, με τη Μητρόπολη να αφιερώνει τον Ναό στη μνήμη του, για το έργο, την προσφορά και την εν γένει παρουσία του. 

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, ενώ συγγενείς του εκλιπόντος βρέθηκαν στον χώρο, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων να δωρίζει έναν χρυσό σταυρό στη μητέρα του π. Πολυκάρπου, η οποία τον δέχθηκε φανερά συγκινημένη. 

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της τελετής σημείωσε πως «είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να θεμελιώσουμε στον αύλιο χώρο της Μονάδος Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων τον Ναό που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τροφίμων και το θεμελιώσαμε εις τιμήν του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης, και του αειμνήστου πατρός Πολυκάρπου ο οποίος πριν από περίπου 11 μήνες σε ηλικία 34 ετών έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα κενό στην τοπική εκκλησία και από τις λίγες οικονομίες που είχε και η μητέρα τους τις διέθεσε εδώ, θα ξεκινήσουμε αυτόν τον Ναό». 

Σχολιάζοντας το έργο της Μονάδας, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες συμπληρωματικές εργασίες ώστε να δοθεί σε χρήση ο Μητροπολίτης τόνισε πως «βρισκόμαστε ήδη μπροστά στο κτηριακό συγκρότημα ένα συγκρότημα που άρχισε πριν από 2 χρόνια να κτίζεται από ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Θα ήθελε και δημόσια να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του έργου. Σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκε αυτό το έργο. Δοξάζω το Θεό εδώ που φτάσαμε και να ευχηθούμε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να εγκαινιάσουμε και τον Ναό αλλά και τη μονάδα για την παραδώσουμε στη χρήση των συμπολιτών μας και σε αυτόν τον όμορφο χώρο αυτό το έργο και η μονάδα θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή μας».




Τι αναφέρει η Μητρόπολη 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων θεμελίωσε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ε.έ. τον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου, που βρίσκεται στον περίβολο του Κέντρου Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης, στο Σιρόκο Ξάνθης.

Ο Ιερός Ναός αφιερώνεται στον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης, εις μνήμην του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Δημητριάδη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τη μητέρα του εκλιπόντος Αρχιμανδρίτου και δωρήτρια του Ναού κυρία Αγνή Δημητριάδου με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Θεοφάνους Περιθεωρίου, για τη συνδρομή της στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αρχές του τόπου, ο Κλήρος και πλήθος πιστών. Μετά την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε λιτή δεξίωση σε αίθουσα του Κέντρου Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια