GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ Ξάνθης

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων και διαθε...

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων και διαθεσιμότητας που πλήττει του ίδιους το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Η Διοίκηση επιχείρησε να προσβάλει νομικά την απεργία των εργαζομένων ώστε να κηρυχτεί αυτή παράνομη και καταχρηστική, κάτι ωστόσο που δεν κατέστη εφικτό με τον Δικαστή να κρίνει νόμιμη την κινητοποίηση των εργαζομένων. Μάλιστα στο κείμενο της απόφασής του αναφέρει πως το Τμήμα Παραγωγής της καπνοβιομηχανίας υπολειτουργεί κάτι που αποδίδεται στην ίδια τη Διοίκηση και όχι στους εργαζομένους και τις κινητοποιήσεις τους.

Τα βασικά σημεία της Δικαστικής Απόφασης: 
Ο Δικαστής, εξετάζοντας τα δεδομένα καταλήγει αρχικά στο ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί οποιαδήποτε άλλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο μέλλον με το ίδιο ή συναφές περιεχόμενο και αιτήματα, όπως ζητούσε στην αγωγή της η Διοίκηση, καθώς όπως αναφέρει δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες θα εξαγγελθεί ενδεχομένως επόμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πως η κήρυξη της απεργίας από πλευράς των εργαζομένων φέρει τα στοιχεία της τυπικής νομιμότητας. Ο Δικαστής αποδέχεται πως η θυγατρική της ΣΕΚΑΠ δεν διαθέτει ουσιαστική αυθυπαρξία, δηλαδή στερείται παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών, με τον Δικαστή να επισημαίνει πως η επιδίωξη των εργαζομένων να συνάψουν επιχειρησιακή σύμβαση και όχι ατομικές συμβάσεις εντάσσεται στις νομικές συλλογικές επιδιώξεις για την επίτευξη των οποίων επιτρέπεται η πραγματοποίηση απεργίας και ως εκ τούτου η κήρυξη της απεργίας είναι και επί της ουσίας νόμιμη. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι συνδιαλέχθηκαν με τη διοίκηση με σωφροσύνη ενώ παράλληλα αναφέρεται πως η βραδύτερου ρυθμού λειτουργία του τμήματος Παραγωγής της ΣΕΚΑΠ οφείλεται σε επιχειρηματική παραγωγή της διοίκησης (δεν λειτουργούν όλες οι μηχανές, δεν δουλεύουν τρεις βάρδιες κλπ) η οποία για λόγους οικονομίας δεν επιθυμεί προς το παρόν την πλήρη λειτουργία του τμήματος.    

Το ΠΑΜΕ για την απεργία: 
Η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει αγωνιστικά την 48ωρη απεργία (29-30 Οκτώβρη) και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, στην πύλη του εργοστασίου, ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις διαθεσιμότητες, την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει τους τελευταίους 3 περίπου μήνες, η εργοδοσία στον συγκεκριμένο χώρο. 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίσουν. Να αγνοήσουν τα γνωστά παπαγαλάκια που προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντιά τους, για να γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες του κεφαλαίου, να σταθούν απέναντι σε πρακτικές όπως αυτή που εφάρμοσε, ο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης στις εκλογές του ΕΚΞ και συνδικαλιστικού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στη ΣΕΚΑΠ, δίνοντας εξετάσεις απεργοσπασίας. 

Καλούμε την εργατική τάξη να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη, να μαζικοποιήσουν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία, οι εργαζόμενοι να δώσουν σύσσωμοι τη μάχη, να φοβίσουν την μεγαλοεργοδοσία. Να ενώσουμε τις αγωνίες μας, τη δύναμη μας, Η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι η οργάνωση, η συλλογική πάλη, η αντίσταση και μαζί με τα συνδικάτα να διεκδικήσουμε, σταθερή και μόνιμη δουλειά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια