GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Επιθεώρηση Εργασίας εργαζόμενοι-διοίκηση της ΣΕΚΑΠ

Τριμελής συνάντηση της διοίκησης του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ με τους εργαζομένους υπό την επίβλεψη της Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης πραγματοπ...

Τριμελής συνάντηση της διοίκησης του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ με τους εργαζομένους υπό την επίβλεψη της Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. 

Στη συνάντηση μετείχαν οι πρόεδροι των δύο σωματείων των εργαζομένων κ. Γιάννης Ζαπτής και Κώστας Γραβριηλίδης μετά του νομικού τους εκπροσώπου κ. Κουρτίδη, ο νομικός σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ και φυσικά η προϊσταμένη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση, για μια ακόμη φορά, των προβλημάτων που ταλανίζουν το εργοστάσιο το τελευταίο διάστημα και έχουν διαταράξει πλήρως τις σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων. Σύμφωνα με τους τελευταίους η διοίκηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην συναινέσει στη σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης, όπως προτείνουν οι εργαζόμενοι, ενώ αντιπρότεινε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους της θυγατρικής της ΣΕΚΑΠ, Bio, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους στη ΣΕΚΑΠ.    

Η συνάντηση δεν φάνηκε να ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι προχώρησαν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από το πρωί της Τρίτης παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να κηρυχτεί αυτή παράνομη και καταχρηστική. Ακολούθως ήδη οι εργαζόμενοι έλαβαν απόφαση για νέα κινητοποίηση από την ερχόμενη εβδομάδα, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια