GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόστιμο 3.000 ευρώ από τον ΕΦΕΤ στα κρουασάν της Δράμας

Ανάμεσα στις 21 συνολικά επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα και επεβλήθησαν πρόστιμα κατά τον Σεπτέμβρη από τον ΕΦΕΤ συ...

Ανάμεσα στις 21 συνολικά επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα και επεβλήθησαν πρόστιμα κατά τον Σεπτέμβρη από τον ΕΦΕΤ συμπεριλαμβάνεται και μια εταιρία παρασκευής σάντουιτς-κρουασάν από τη Δράμα. 

Πρόκειται για την εγκατάσταση παρασκευής σάντουιτς – κρουασάν  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στη Δράμα στην οποία επεβλήθη πρόστιμο της τάξεως των 3.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκαν μη κανονικά τρόφιμα. Πρόκειται για κρουασάν μη κανονικό ως προς την επισήμανση του. 

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επέβαλε πρόστιμα ύψους 94.000 ευρώ σε 21 επιχειρήσεις τροφίμων τον Σεπτέμβριο, για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα αφορούσαν παραβάσεις κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.

Αφορούσαν επίσης περιπτώσεις παραπλάνησης του καταναλωτή, έλλειψης άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκούς επιπέδου υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψης βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων και μη εφαρμογής συστημάτων αυτοελέγχου.
Σε όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια