GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταβλήθηκε ένας μισθός στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

-Επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής του Βουλευτή του ΚΚΕ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης -Συνεχίστηκε η 48ωρη απεργία την Παρασκευή, τους ζήτησ...

-Επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής του Βουλευτή του ΚΚΕ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
-Συνεχίστηκε η 48ωρη απεργία την Παρασκευή, τους ζήτησαν να δουλέψουν το Σάββατο 

Ένας μισθός από τους τρεις που οφείλονταν στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ κατέβαλε το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση της εταιρίας, ενώ οι εργαζόμενοι συνέχιζαν την απεργία που ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης. 

Η εξέλιξη αυτή, όπως άλλωστε είχαν διαμηνύσει από το πρωί της Πέμπτης οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν ήταν αρκετή για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην καπνοβιομηχανία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως είναι γνωστό τα αιτήματα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και τη γνωστοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της νέας ιδιοκτησίας δεν ικανοποιήθηκαν από πλευράς της διοίκησης η οποία αντιπρότεινε την καταβολή ενός μισθού και τον προγραμματισμό συνάντησης με τους εργαζόμενους της ερχόμενη Παρασκευή. 

Από την πλευρά των εργαζομένων επισημαίνεται πως τέθηκε την Παρασκευή από πλευράς της διοίκησης η πρόταση για απασχόληση των εργαζομένων το Σάββατο ώστε να καλυφθεί το κενό στην παραγωγή που δημιουργήθηκε από τη διήμερη απεργία των εργαζομένων, κάτι ωστόσο που δεν καρποφόρησε τελικώς. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό στους ίδιους από την ερχόμενη Δευτέρα το εργοστάσιο θα δουλεύει επί 24ώρου βάσεως, με τρεις βάρδιες εργασίας, ώστε να καλυφθεί το κενό στην παραγωγή. Ωστόσο από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο της κλιμάκωσης αυτών με νέες διαδοχικές απεργιακές κινητοποίησεις. 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Στο πλευρό των απεργών της ΣΕΚΑΠ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής. Το στέλεχος του ΚΚΕ, αφού αρχικά συναντήθηκε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, στη συνέχεια μίλησε στη μαζική γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του εργοστασίου. 

Τους κάλεσε να παραμείνουν αδιάλλακτοι και ενωμένοι στον αγώνα τους, σημειώνοντας ότι το χτύπημα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων που συντελείται στη ΣΕΚΑΠ, εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται με σκοπό τη διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών υπέρ του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ανέδειξε την αναγκαιότητα συσπείρωσης και πάλης γύρω από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που θα διασφαλίζουν τη λαϊκή ευημερία και όλα τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια