GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην κυκλοφορία ο ελληνοβουλγαρικός κάθετος άξονας στην Κομοτηνή

Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα που συνδέει την πόλη της Κομοτηνής με τη γειτονι...

Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα που συνδέει την πόλη της Κομοτηνής με τη γειτονική Βουλγαρία.

Πρόκειται για έναν δρόμο που αναμενόταν να ολοκληρωθεί και να δοθεί προς χρήση εδώ και καιρό, ενώ μετά από απόφαση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών θα είναι προσβάσιμος σε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, minibus και φορτηγά οχήματα έως 3,5 τόνων.

Η είσοδος πραγματοποιείται με την επίδειξη ταυτότητας νέου τύπου ή διαβατηρίου, ενώ οι οδηγοί πρέπει να διαθέτουν πράσινη κάρτα.

Παρά το γεγονός πως από ελληνικής πλευράς δεν ήταν αρκετοί αυτοί που έσπευσαν στα σύνορα το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένοντας τα εγκαίνια του νέου δρόμου, χιλιάδες Βούλγαροι από την απέναντι πλευρά περίμεναν καρτερικά να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος και να επισκεφτούν τη χώρα.

Πλέον υπάρχουν έξι μεθοριακά περάσματα που εξυπηρετούν τη μετακίνηση πολιτών αλλά και τη διακίνηση αγαθών και προϊόντων ανάμεσα στις δύο χώρες, διευκολύνοντας παράλληλα και την ανάπτυξη του παρεμπορίου ελλείψει ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών και υποδομών. Πρόκειται για τους μεθοριακούς σταθμούς στον Προμαχώνα Σερρών, στην Εξοχή Δράμας, στις Θέρμες Ξάνθης, στη Νυμφαία Ροδόπης, στο Κυπρίνο και στο Ορμένιο Έβρου.

Η διαδρομή που μπορούν να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί είναι: Κομοτηνή – Διασταύρωση Κικιδίου – Ανάχωμα – Διασταύρωση Καρυδιάς – Διασταύρωση Τυχηρού.

Ενδεικτικές αποστάσεις και χρόνοι από Κομοτηνή μέσω νέου Μεθοριακού Σταθμού:
Κίρτζαλι 78 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 10 λεπτά.
Χάσκοβο 124 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 50 λεπτά.
Ντιμίτροβγκραντ 140 χιλιόμετρα, 2 ώρες
Στάρα Ζαγόρα 183 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 30 λεπτά
Φιλιππούπολη(μέσω Μινεράρλι Μπάνι) 185 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 40 λεπτά.
Σλίβεν 250 χιλιόμετρα, 3 ώρες και 15 λεπτά.
Γιάμπολ 267 χιλιόμετρα, 3 ώρες και 30 λεπτά.
Σόφια 322 χιλιόμετρα, 4 ώρες.
Μπουργκάζ (μέσω Στάρα Ζαγόρα) 345 χιλιόμετρα, 4 ώρες
Ρούσε (γέφυρα Δούναβη) 405 χιλιόμετρα, 5 ώρες και 30 λεπτά.
Βουκουρέστι ( Ρουμανία) 465 χιλιόμετρα, 6 ώρες και 30 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια