GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι φοροτεχνικοί Ξάνθης για την υποβολή του Ε9

Σχετικά με την διαδικασία υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 ενημερώνουμε τους φορολογούμενους για τα παρακάτω: 1. Σύμφωνα με...

Σχετικά με την διαδικασία υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 ενημερώνουμε τους φορολογούμενους για τα παρακάτω:

1. Σύμφωνα με το νόμο 3427/2005, άρθρο 23 για όσους έχουν στην κατοχή τους την 1.1.2013 εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (αγροτεμάχια), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά μέχρι 30.6.2013 (παράταση μέχρι την 14.10.2013) την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση δηλαδή (είτε είναι ορθή η αποτύπωση είτε όχι) ο φορολογούμενος οφείλει να κάνει την αντίστοιχη ενέργεια.

2. Επίσης, μέχρι τις 20.9.2013 πρέπει να δηλωθούν οι μεταβολές που επήλθαν στην περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου το έτος 2012.

3. Οι λογιστές φοροτεχνικοί αντιλαμβανόμενοι τη βαρύτητα των παραπάνω δηλώσεων, δεδομένου ότι μέσω των δηλώσεων αυτών θα προσδιοριστεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των φορολογούμενων πελατών τους.

4. Ωστόσο, η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 υπολειτουργεί (πρακτικά δε λειτουργεί) σε σημείο που είναι αδύνατη η αποστολή μιας απλής δήλωσης και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης της παραπάνω υποχρέωσης.

5. Θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενώ για ακόμη μια φορά ζητάει από τους φορολογούμενους να επωμιστούν το κόστος της επανυποβολής της δήλωσης Ε9, το ίδιο για μια ακόμη φορά δεν είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ίδιες τις απαιτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια