GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπουργείο Εργασίας: Στα 926 ευρώ η μέση μηνιαία σύνταξη

Στα 926,89 ευρώ διαμορφώνεται η μέση μηνιαία σύνταξη στην Ελλάδα με βάση την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συν...

Στα 926,89 ευρώ διαμορφώνεται η μέση μηνιαία σύνταξη στην Ελλάδα με βάση την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στην σημασία του εν λόγω συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι «η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για πρώτη φορά, η ανάλυση και, κυρίως, η διαχείριση του ασφαλιστικού στη χώρα μας στηρίζεται πλέον σε αντικειμενικά, αξιόπιστα, διαφανή και αναλυτικά δεδομένα και όχι αποσπασματικά στοιχεία ή ασ­τήρικτες υποθέσεις όπως στο παρελθόν».

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.450.260 εκ των οποίων οι 9.749 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2.303.217.634,53 ευρώ.

«Εί­μαστε απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση της προϋπολογισθείσας συμμετοχής του Κρατικού Προϋπολογισμού στη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη. Πράγματι, από το σύνολο της ετήσιας κρατικής δαπά­νης των 10,5 δισ. ευρώ για τις ανάγκες χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, είχε προϋπολογιστεί να δοθεί στο δεκάμηνο εκτέλεσης το 83,3% και έχει δοθεί το 82,9%, με διασφαλισμένη, σε κάθε περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια