GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


91.000 στην εφορία για έλεγχο – Είναι όσοι δεν πλήρωσαν ΦΑΠ το 2010

Με εντολή του Γ.Γ. Εσόδων οι εφορίες κλείνουν ραντεβού για επανέλεγχο σε 91.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει ΦΑΠ για το 2010...

Με εντολή του Γ.Γ. Εσόδων οι εφορίες κλείνουν ραντεβού για επανέλεγχο σε 91.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει ΦΑΠ για το 2010. 

Πρόκειται δηλαδή για σχεδόν το 25% των ιδιοκτητών ακινήτων που έλαβαν το μπιλιετάκι του ΦΑΠ αλλά δεν πήγαν να πληρώσουν

Το ποσό εσόδων από τον ΦΑΠ θα ελεγχθεί από την τρόικα για να ελεγχθεί έτσι και η εισπραξιμότητα του δημοσίου και έτσι δεν πρόκειται να αφεθεί τίποτα στην τύχη. Το ποσοστό περίπου 74% που αντιστοιχεί στον ΦΑΠ του 2010 ως τώρα φαίνεται δεν ικανοποιεί το υπουργείο και έτσι ξεκινούν οι έλεγχοι.

Η εντολή προς τις εφορίες είναι σαφείς. Οι φόροι πρέπει να εισπραχθούν άμεσα.

Σύμφωνα με “Τα Νέα” η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε τη διασταύρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 και απέστειλε ηλεκτρονικά τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ προκειμένου οι εφορίες να ελέγξουν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβούν άμεσα στην εκκαθάριση τους.

Ακολούθως η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης κάθε εφορίας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και στην εκκαθάριση όλων των ανακλητικών δηλώσεων ΦΑΠ 2010. 

Δεν υπάρχουν σχόλια