GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απεργιακό τριήμερο στα νοσοκομεία 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Τριήμερη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Σύμφω...

Τριήμερη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η κινητοποίηση αποσκοπεί στην υλοποίηση των στόχων του 8ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Ανάμεσα σ΄ αυτούς είναι η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ο συντονισμός και η συμπόρευση με την απεργία της ΟΛΜΕ, καθώς και άλλων ομοσπονδιών και σωματείων.

Τα βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι, όπως λένε, οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβής και εφημερίας, η συνεχής εκπαίδευση και μετεκπαίδευση σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και αποκατάστασης.

Η Ομοσπονδία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι στόχοι δεν μπορούν να υπηρετηθούν από την παρούσα κυβέρνηση και ότι οι συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας δεν έχουν πλέον κανένα νόημα. Για το λόγο, αυτό, καλεί τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις και να οργανωθεί μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και πρωτοβουλίες, όπως καταλήψεις, για την υπεράσπιση των νοσοκομείων και των δομών που απειλούνται με λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια