GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φρέσκα φρούτα και λαχανικά για άπορους Ξανθιώτες! (+VIDEO)

-Τα προσφέρουν οι τοπικοί παραγωγοί μετά το πέρας της Σαββατιάτικης λαϊκής -Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα διαθέτει σε 300 περίπου...



-Τα προσφέρουν οι τοπικοί παραγωγοί μετά το πέρας της Σαββατιάτικης λαϊκής
-Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα διαθέτει σε 300 περίπου οικογένειες της περιοχής


Φρέσκα φρούτα και λαχανικά που παραμένουν αδιάθετα μετά το πέρας του μεσημεριού και την ολοκλήρωση του ωραρίου λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην Ξάνθη διαθέτουν οι τοπικοί παραγωγοί στις άπορες οικογένειες της περιοχής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν από κοινού η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Σωματείο Παραγωγών Πωλητών Ξάνθης, πρωτοβουλία που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά δειλά, δειλά τα Χριστούγεννα του 2012, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να καλύπτει τις ανάγκες – έως έναν βαθμό – 300 περίπου οικογενειών της Ξάνθης που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

Πρόκειται για άνεργους και χαμηλόμισθους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διάστημα τρόφιμα, που προέρχονται από δωρεές.

Κάθε Σάββατο ωστόσο και όταν κατέβουν οι μπάρες της Λαϊκής Αγοράς, οι τοπικοί παραγωγοί δείχνοντας εμπράκτως την ανθρωπιά και τον αλτρουισμό τους προσφέρουν από το υστέρημά τους, όχι σε χρήμα, αλλά σε… φρούτα και λαχανικά. 

«Όπως κάθε Σάββατο έτσι και σήμερα έρχονται οι εθελοντές εδώ από την Ομάδα και συγκεντρώνουμε από τους πάγκους ότι μας δίνουν οι παραγωγοί, φρούτα, λαχανικά, ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας» σημειώνει η πρόεδρος της Ο.Κ.Α. κα Μαίρη Μπεμπέκη, εξηγώντας πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια το Σωματείο Παραγωγών Πωλητών και τον κύριο Χατζόπουλο τον πρόεδρο και όλους τους παραγωγούς που και αυτοί είναι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, ωστόσο παρόλα αυτά προσπαθούν με ότι δυνάμεις έχει ο καθένας να βοηθήσουν τους συνάνθρωπους τους».

Τα φρούτα και τα λαχανικά συγκεντρώνονται σε τελάρα και μεταφέρονται με όχημα της Ο.Κ.Α. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα μέλη της Ομάδας ειδοποιούν τους δικαιούχους κάθε φορά των τροφίμων, ανάλογα με την προς διάθεση ποσότητα, και οι τελευταίοι καταφτάνουν στον χώρο του Παντοπωλείου με τσάντες και καροτσάκια λαϊκής ώστε να παραλάβουν τα φρούτα και τα λαχανικά.   

«Σαν σωματείο εκτιμήσαμε την κίνηση που κάνει η Ομάδα, τη βρήκαμε πάρα πολύ ανθρώπινη και πολύ σωστή και αποφασίσαμε σαν παραγωγοί το μεσημέρι την ώρα που μαζεύουμε ο καθένας ότι τον περισσεύει να βοηθάει να μαζεύουμε μια ποσότητα έτσι ώστε να βοηθήσουμε και εμείς την κατάσταση όσο μπορούμε» σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Πωλητών Ξάνθης κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως τα τρόφιμα που προσφέρουν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. «Τα τρόφιμα που προσφέρουμε είναι αυτά που πουλάμε. Απλώς κάποιες ποσότητες μένουν αδιάθετες» τονίζει χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια