GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με τη μέθοδο της αξιολόγησης οι επόμενες διαθεσιμότητες στους δήμους

Νέα σφαγή αναμένεται από τον Σεπτέμβριο στους δήμους, που θα κληθούν να αναλάβουν για άλλη μια φορά μεγάλο βάρος στη δεύτερη φάση της διαθ...

Νέα σφαγή αναμένεται από τον Σεπτέμβριο στους δήμους, που θα κληθούν να αναλάβουν για άλλη μια φορά μεγάλο βάρος στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει ότι δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές στην Αυτοδιοίκηση, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση την αξιολόγηση. 

Άλλωστε, για να αποφευχθούν συνολικές καταργήσεις υπηρεσιών, όπως έγινε με τη Δημοτική Αστυνομία, η ΚΕΔΕ καλεί με επιστολή της τους ΟΤΑ να προχωρήσουν άμεσα σε αξιολόγηση των δομών τους.

Με επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τους ζητεί να προχωρήσουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου σε αξιολόγηση των δομών τους. "Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφίσει κάποιο θεσμικό πλαίσιο ούτε έχει αποστείλει κάποια εξειδικευμένη εγκύκλιο σχετικά με το θέμα αυτό" αναφέρει. Προτείνει έτσι στους ΟΤΑ να αξιοποιήσουν τα πρότυπα οργανογράμματα και το κείμενο "Προδιαγραφές του έργου των ομάδων αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δήμων" του υπουργείου Εσωτερικών "συνεκτιμώντας το νέο ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από τις θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει στους δήμους (κατάργηση δήμων, μείωση ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχειρήσεων), τις τεράστιες οικονομικές περικοπές, την επιπλέον διόγκωση της γραφειοκρατίας και τα συνεχή δημοσιονομικά εμπόδια που τίθενται καθημερινά και δυσχεραίνουν ανυπέρβλητα το έργο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια