GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Το 40% των επαγγελματιών αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ

-Σχεδόν ένας στους δύο δεν μπορεί να αποπληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές -Καταφεύγουν σε ρυθμίσεις για να αποφύγουν τη φυλακή! ...

-Σχεδόν ένας στους δύο δεν μπορεί να αποπληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές
-Καταφεύγουν σε ρυθμίσεις για να αποφύγουν τη φυλακή!

Σε ασφυκτική θηλιά έχουν μετατραπεί οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών της Ξάνθης προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, καθώς παρουσιάζουν εκτεταμένη αδυναμία να ανταποκριθούν σε αυτές με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη και να απειλούνται ακόμη και με σύλληψη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com το 40% των επαγγελματιών της Ξάνθης παρουσιάζουν συσσωρευμένα χρέη προς τον ΟΑΕΕ Ξάνθης, ποσοστό δραματικά αυξημένο συγκριτικά με παλαιότερα έτη, ωστόσο αισθητά πιο χαμηλό συγκριτικά με άλλες πόλεις και το μέσο όρο της χώρας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Νομό της Ξάνθης δραστηριοποιούνται περίπου 5.500 επιχειρηματίες, που παρουσιάζονται εγγεγραμμένοι στα ασφαλιστικά μητρώα του τοπικού ΟΑΕΕ, οι οποίοι στο σύνολό τους σπεύδουν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους προς τον ασφαλιστικό οργανισμό. Σε αυτή την περίπτωση προαπαιτείται ωστόσο η καταβολή ενός μέρους της οφειλής, ώστε να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013. 

Σε όσους επιχειρηματίες παρουσιάζουν υπέρογκα χρέη προς τον ΟΑΕΕ καταφθάνουν ειδοποιητήρια από τον ασφαλιστικό φορέα, τα οποία τους ενημερώνουν για το χρέος τους ενώ παράλληλα τους ζητείται είτε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή του είτε να προβούν σε κάποια ρύθμιση της οφειλής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια