GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόστιμο 15.000 ευρώ για την προβολή της δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου

-Επεβλήθη από το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου  -Στην εκπομπή μίλησε τηλεφωνικώς ο δράστης το...

-Επεβλήθη από το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου 
-Στην εκπομπή μίλησε τηλεφωνικώς ο δράστης του στυγερού εγκλήματος 

Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ και την εκπομπή που παρουσιάζει η κα Τατιάνα Στεφανίδου. 

Το πρόστιμο επεβλήθη για τον τρόπο με τον οποίο η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε τη στυγερή δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου από την Ξάνθη το περασμένο Δεκέμβριο. 

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίμαχης εκπομπής παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 34χρονης, πτυχές της παιδικής ζωής του δράστη αλλά και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πράξη του στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Παράλληλα παρουσιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι της 34χρονης, που κατέθεσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες αλλά και ο ίδιος ο δράστης ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά. 

Η εκπομπή προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ ιδιώτες προσέφυγαν στον ΕΣΡ καταγγέλλοντας την όλη παρουσίαση του θέματος. Το ΕΣΡ έκρινε πως υπό το πρόσχημα ενημερώσεως του κοινού αναφέρθηκαν λεπτομέρειες, ιδίως στον δια πυρός θάνατο της βιασθείσης, με πλάνα από την πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε και στην οποία απεβίωσε. Η τηλεπαρουσιάστρια, με συνεργάτη της εκπομπής και με συμμετοχή στη συζήτηση εγκληματολόγου, ασχολήθηκε κατά τρόπο ανακριτικό με το έγκλημα και επέτυχε τη συμμετοχή στην εκπομπή συγγενών του κατηγορουμένου και του θύματος, και επιπλέον επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος τελεί υπό κράτηση. 

Το όλο περιεχόμενο της εκπομπής, και ιδίως οι λεπτομερείς αναφορές του κατηγορουμένου, είναι ικανές να επιφέρουν σοβαρή βλάβη στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων και θα έπρεπε να προβληθεί με τη σήμανση: «Κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών» και εντεύθεν να προβληθεί μετά την 22:30 ώρα. Η εκπομπή προβλήθηκε από 15:31 έως 17:11 ώρα, με τη σήμανση: «Κατάλληλο, επιθυμητή η γονική συναίνεση». Για τις εν λόγω εκτροπές, ενδείκνυται όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό η διοικητική κύρωση του προστίμου των 15.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια